Oradian otvara ured u Južnoafričkoj Republici


Srijeda, 25 Siječanj 2017

Još jedan veliki iskorak uspješnog hrvatskog startupa na strana tržišta.

Hrvatski fintech startup Oradian nastavlja ofenzivu na tržišta u razvoju te nakon Filipina otvara ured i u Južnoafričkoj Republici iz kojega će razvijati poslovanje s posebnim fokusom na zemlje Središnje, Južne i Istočne Afrike. Ured će voditi Natalie Baatjies, bivša direktorica za financijsku inkluziju na tržištima Središnje i Istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike u Visi. 

Vijest o širenju stiže nedugo nakon objave da je vodeći savjetnik za društveno korisne investicije „Finance in Motion“ kupnjom udjela u Oradianu investirao u kompaniju koja pomoću cloud sustava za bankarstvo potpomaže financijsku inkluziju u zemljama u razvoju. Oradianov inovativni softver Instafin omogućuje malim financijskim institucijama da u oblaku prate svoje poslovanje i povezuje ih s milijardama potencijalnih klijenata na dnu ekonomske piramide.

„Oradian konstantno ulaže u razvoj poslovanja s ciljem dovođenja financijskih usluga do svih ljudi. Stoga smo izrazito zadovoljni činjenicom da nas prepoznaju zadovoljni klijenti i investitori, ali i vrhunski kadar poput Natalie. Nema sumnje da će njezino znanje, iskustvo iz velike međunarodne kompanije i entuzijazam biti od velike koristi za naše ambiciozne planove širenja u Africi, koja je ujedno i naše primarno tržište“, izjavio je tom prigodom Antonio Šeparović, direktor i suosnivač Oradiana, dodavši: „Naš međunarodni tim na globalnoj razini ostvaruje odlične rezultate, a zbog širenja na nova tržišta ubrzo krećemo u širenje našeg tima dodatnim zapošljavanjem mladih stručnjaka iz Hrvatske.“ 

Natalie Baatjies u Oradian dolazi s 20-godišnjim iskustvom u financijama i IT sektoru, a posljednjih sedam godina aktivno radi na promicanju financijske inkluzije. Uz vođenje Oradianovog ureda u Južnoafričkoj Republici, Natalie će voditi razvoj poslovanja na ključnim tržištima u Africi. 

„Dostupnost pristupačnih kredita za male i mikro poduzetnike ključni je preduvjet za ekonomski rast zemalja u razvoju. Oradianov Instafin omogućava mikrofinancijskim institucijama da razviju i unaprijede svoje poslovanje i time ponude veće mogućnosti financiranja za razvoj poduzetništva u siromašnim zemljama. Uzbuđena sam što sam dobila priliku postati dio jedne mlade ali perspektivne kompanije s jasnom misijom, čiji tim svakodnevno vrijedno radi na poboljšanju životnih prilika za milijune svojih krajnjih korisnika“, izjavila je Natalie Baatjies.

Oradian je globalni tehnološki pružatelj usluga koji razvija rješenja koja omogućuju financijsku inkluziju. Koristeći tzv. „SaaS“ model, „Software-as-a-Service“ („software-kao-usluga“), Oradianov vodeći proizvod Instafin, omogućuje mikrofinancijskim institucijama, bankama, zadrugama i kreditnim unijama povoljno i učinkovito pružanje usluga klijentima. Oradianov tim tehnologa, financijskih stručnjaka i stručnjaka za gospodarski razvoj posjeduje duboko razumijevanje stvarnih izazova u industriji financijskih usluga u zemljama u razvoju te na nerazvijenim tržištima. Oradian je posvećen kreiranju učinkovitih rješenja za financijske institucije i njihove specifične potrebe. Trenutno Oradianov tim čini više od 40 stručnjaka različitih profila, a uz središnji ured u Zagrebu iz kojega se koordiniraju aktivnosti na globalnoj razini te ured u Nigeriji, nedavno je otvoren i ured na Filipinima. 

Siječanj 2017.