MIRO GAVRAN U OSNOVNOJ ŠKOLI ANTUNOVAC


Srijeda, 25 Siječanj 2017

JOŠ JEDNA IZUZETNA OSOBA, KNJIŽEVNIK MIRO GAVRAN, DOLAZI U POSJETU UČENICIMA, OVOGA PUTA U OSNOVNOJ ŠKOLI ANTUNOVAC.

U sklopu našeg projekta „Biti Bolji-Be Better“ uspjeli smo dogovoriti posjetu književnika Miru Gavrana osnovnoj školi Antunovac. Sigurni smo da će Miro imati što kazati učenicima i približiti im svoja djela. 

I ovo je poziv učenicima da se 10.02.2017. (petak) u 10,30 sati pojave u svojoj školi i razgovaraju s Mirom Gavranom.

Tko je Miro Gavran?

Miro Gavran je suvremeni hrvatski autor rođen 1961. godine u učiteljskoj obitelji u slavonskom selu Gornja Trnava, nedaleko Nove Gradiške. Djela su mu prevedena na 38 jezika. Njegove knjige su imale preko 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačko u Trnavi,  od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj  u Pragu, pod nazivom GAVRANFEST.

Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu u proteklih dvadesetak godina.

Miro Gavran je najprevođeniji hrvatski književnik čija su djela prevedena na 38 jezika. Zavodljiva vještina njegova asketskog pripovijedanja ne poznaje suvišne rečenice i ne srami se snažnih emocija.

Premijerno je igran diljem svijeta: Rotterdam, Washington, Moskva, Rio de Janeiro, Pariz, Buenos Aires, Waterford, New York, Mumbai, Bratislava, Prag, Ljubljana, Sarajevo, Krakov, Beograd, Budimpešta,Los Angeles, Podgorica,  Sao Paolo, Atena, Augsburg, Beč, Sofija, Riga, Vilnius, Antverpen, Tirana, Priština, Hyderabad, Rim, Maribor, Novi Sad, Mostar, Brno, Trnava, Bautzen, Zagreb, Varšava, Sao Paolo,Bangalore, Bukurešt, Novosibirsk….

Siječanj 2017.