6. Supply Chain konferencija


Četvrtak, 16 Veljača 2017

U organizaciji tvrtke LOGIKO i udruge za upravljanje lancem opskrbe (CSCA) 18.05.2017 se održava šesta po redu Supply Chain konferencija. I ove godine je konferencija pod pokroviteljstvom portala Logistika.com.hr (www.logistika.com.hr) i magazina Ja trgovac. Konferencija će se baviti sa četiri glavne teme u lancu opskrbe, a i šire u svakom poduzeću.

Prva tema se odnosi na ono što možemo nazvati tekuća problematika, a to znači kako probuditi i povećati Cash-flow potencijal poduzeća i kako na to utječe logistika i lanac opskrbe?

Drugi dio konferencije odnosit će se na upravljanje rizicima u poduzeću te kako na njih utječe upravljanje lancem opskrbe. Ovo iznimno važno predavanje održat će direktor centralne nabave u Atlantic Grupi gospodin Danijel Banek.

Sljedeća velika tema koja dominira lancima opskrbe je Talent management koja je postala jako aktualna da ne kažemo kontroverzna u posljednje vrijeme. Razlog za kontroverzu je činjenica da iako imamo jednu od najviših stopa nezaposlenosti u EU još uvijek imamo i manjak radne snage na mnogim poslovima. Jedna od takvih kategorija poslova  je i logistika - bilo da se radi o transportu ili skladištenju. Ova tema je bila načeta i prošle godine, ali je njezino značenje toliko da je zaslužila detaljnu analizu na okruglom stolu na kojem će je protresti emanentni stručnjaci iz nekoliko povezanih područja.

Nezaobilazna tema su i nove tehnologije koje se sve više provlače kroz lanac opskrbe te ćemo nešto reći o glasovnoj tehnologiji i njezinoj primjeni u logistici.

6. SCM konferencija i Dani moderne logistike u Zagrebu namijenjeni su poduzetnicima, predsjednicima kompanija, generalnim direktorima, direktorima zemalja i regija, rukovoditeljima opskrbnih lanaca, logistike i distribucije, direktorima i voditeljima nabave i operacija, te svim profesionalcima u logistici koji žele poboljšati efikasnost svojih procesa.

Veljača 2017.