Igre na vodi 2017: City Games po prvi put u Belišću, Međunarodni zabavno-sportski projekt napokon u Slavoniji


Utorak, 11 Srpanj 2017

Popularne sportsko - zabavne igre za sve generacije City Games krenule su na svoju osmu uzastopnu turneju, a u petak 14. srpnja po prvi puta gostuju u Belišću. 

"Iznimna nam je čast i zadovoljstvo napokon doći u Slavoniju, to nam je već dugo bila velika želja. Drago nam je da dolazimo upravo u Belišće, ovogodišnji Europski grad sporta u Hrvatskoj, jer je i jedan od ciljeva ovog projekta promocija sporta i zdravog načina života," izjavio je autor projekta Miroslav Krzyk.

Natjecanje "Igre na vodi Belišće 2017" koje će se održati na gradskom bazenu u Belišću s početkom u 19.00 sati organiziraju Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i agencija Adria events iz Rijeke, a ulaz je besplatan.

Posjetitelji mogu očekivati nadmetanje 6 ekipa u napetim i zabavnim disciplinama poput vodene košarke, letećeg vaterpola i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati. 

Uz igre pripremaju bogat sportski i zabavni program uz DJ-a i popularnog voditelja Davora Dretara Dreleta.

Najbolju ekipu očekuje nastup u hrvatskom finalu u Viru 10. kolovoza, gdje će se nadmetati s pobjednicima ostalih "challengera": Belišće je prvi hrvatski "challenger", slijede Šibenik 3.8., Okrug 4.8., Malinska 7.8. i Zubovići (Novalja) 8.8. 

Veliko međunarodno finale na rasporedu je 2. rujna u Biogradu na Moru.

Pozivaju se sportaši, ali i rekreativci i ljubitelji dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoje mjesto! Za ekipu je potrebno 8 članova, od čega barem 3 žene. Sve potrebne informacije možete pronaći na službenoj stranici www.city-games.com.

Ne propustite priliku i dođite podržati svoje favorite u uzbudljivoj borbi za titulu najbolje City Games ekipe! Vidimo se na bazenu u Belišću 14. srpnja!

O projektu:

Kao i svake godine do sad, City Games nude obilje pozitivne energije, adrenalina i zabave te priliku za druženje svim generacijama. Osmišljene da kroz zabavu i sport približe hrvatsko kulturno bogatstvo domaćim i inozemnim posjetiteljima, prerasle su u ozbiljan međunarodni projekt s ciljem povezivanja gradova i zemalja sudionica. U brojkama je to 12 zemalja, 2000 natjecatelja, 70 000 posjetitelja te 10 milijuna gledatelja putem TV ekrana.

Više informacija potražite na službenoj stranici www.city-games.com.

Lipanj 2017.

Autori fotografija: Tomislav Nakić Alfirević, Ivana Kaurloto, Martina Šalov