ELECTROLUX PREUZIMA BEST – EUROPSKU KOMPANIJU ZA PROIZVODNJU KUHINJSKIH NAPA


Četvrtak, 03 Kolovoz 2017

Electrolux je najavio preuzimanje Best-a, europskog proizvođača inovativnih i kvalitetno dizajniranih kuhinjskih napa. Akvizicija omogućuje Electrolux-u razvijanje sveobuhvatne ponude ugradbenih kuhinjskih rješenja i daljnji razvoj dugoročnog profitabilnog rasta u regiji. 

Best je imao netto prodaju 2016. godine u iznosu od 42 milijuna EUR (otprilike 400 milijuna SEK) i 450 zaposlenika, primarno u proizvodnim lokacijama u Cerreto d’Esi-ju (središnja Italija) i Zabrze-u (južna Poljska). Kompanija je dio Broan-NuTone, LLC, Sjeverno Američkog proizvođača i distributera stambenih ventilacijskih proizvoda. 

„Akvizicija Best-a je savršen strateški spoj za ojačavanje Electrolux-ovih sposobnosti za dizajn, R&D i proizvodnju kuhinjskih napa što je ključni aspekt u ponudi jednostavno izvanrednog iskustva kuhanja kupcima,“ rekao je Dan Arler, voditelj Electrolux-ovog odijela bijele tehnike Europe, Bliskog Istoka i Afrike. 

Broan-NuTone, LLC, će nastaviti dizajnirati, proizvoditi i prodavati Best brend kuhinjskih ventilacijskih proizvoda u Sjevernoj Americi. Akvizicija je procesu regulatornog odobrenja te je očekivan datum završetka tijekom trećeg kvartala 2017. godine.

Kolovoz 2017.