I HRVATSKA DIO DUNAVSKOG TRANSNACIONALNOG PROJEKTA „RESTI“


Utorak, 08 Kolovoz 2017

U projekt je uključeno 12 partnera iz 9 zemalja Dunavske regije

Dunavska regija za ostatkom Europe ne zaostaje po pitanju socijalnih i tehnoloških inovacija, no određene vještine neophodne za razvoj i implementaciju projekata u ovom području trebaju biti unaprijeđene.

Nedavno je u Beču tim povodom održan prvi sastanak svih partnera međunacionalnog projekta „Izvrsnost u istraživanju i socijalnim i tehnološkim inovacijama“ („Excellence in research, social and technological innovation“ – „ReSTI“). U projekt je uključeno 12 partnera iz 9 zemalja Dunavske regije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatsku pri tom zastupa Laboratorij za društvene inovacije (Social Innovation Laboratory - SIL). Osnovan je 2011. godine kao regionalna hibridna organizacija koja promiče koncept društvenih inovacija na području zemalja Zapadnog Balkana. SIL djeluje kao platforma za inovativna poslovna i društvena rješenja koja doprinose koristi zajednice u cjelini, te je mjesto susreta znanja, ideja i praksi raznih sektora i društvenih sfera.

Osnivačice Laboratorija su Mirna Karzen iz Hrvatske (Karzen i Karzen d.o.o.), Aleksandra Vladisavljević iz Srbije (Bizz d.o.o.) i Afërdita Haxhijaha Imeri iz Makedonije (Deside). Tim je ojačan i regionalnim savjetodavnim odborom kojeg čini 10 stručnjaka iz regije, kao i LAB članovima. Svi zajedno čine stalno rastuću mrežu motiviranih i poduzetnih predstavnika akademskog, javnog, privatnog i civilnog sektora s ciljem promicanja koncepta društvenih inovacija i stvaranja poticajnog okruženja za podršku razvoju i primjeni društvenih inovacija.

Svi će sudionici projekta „ReSTI“ u razdoblju od veljače 2017. do srpnja 2019. godine raditi na unapređenju znanja i vještina mladih voditelja projekata u području istraživanja i socijalnih i tehnoloških inovacija. Njihov je cilj poboljšanje kvalitete i zastupljenosti projekata iz Dunavske regije, a aktivnosti obuhvaćaju širenje mreže kontakta, prepoznavanje nedostataka i prilika, davanje preporuka, stvaranje nacionalnih i regionalnih strategija, razvoj smjernica i sustava učenja.

Više informacija na: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/excellence-in-resti

Kolovoz 2017.

Copyright: © Danube Transnational Programme