ADSense_02


DODIJELJENA PRIZNANJA ZA - OSOBU GODINE - NOVOG ZAGREBA 2016.


Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016

Na ovoj manifestaciji dodijeljena su i priznanja za Poduzetnika godine 2016., Obrtnika/cu godine 2016. te Priznanje za životno djelo u kategoriji poduzetnika Novog Zagreba

U subotu, 10.12.2016., pred prepunom dvoranom Gradskog društva Crvenog Križa u Sigetu po prvi puta je održana manifestacije dodjele raznolikih priznanja najboljima u Novom Zagrebu za 2016. godinu pod jedinstvenim nazivom - Izbor osobe godine 2016 - čiji je organizator, portal Rotor - prvi volonterski portal Novog Zagreba, koji svakodnevno prati društvena, kulturna i sportska zbivanja, običnih ljudi, njihovih društava, klubova i udruga civilnog društva - Novog Zagreba.

Medijski pokrovitelj bio je poslovni časopis „Poduzetnik", namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, lokalnoj upravi i samoupravi, učenicima i studentima, građanima i svima onima koji se bave ili žele baviti poduzetništvom.

Partner ove manifestacije bio je Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Časni sud za izbor bio je sastavljen iz dva dijele, najprije se predstavio Duško Godić, predsjednik prvog žirija, koji je izabrao laureate, Osobu godine, Udrugu godine, i Priznanje za životno djelo.

Priznanje za "Osobu godine" po mišljenju Časnog suda, za godinu 2016. svojim radom i trudom zavrijedio je prof. Milun Garčević, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti, umjetnik, mozaičar, konzervator i restaurator.

Priznanje za Udrugu godine, po mišljenju Časnog suda - za godinu 2016. - svojim radom, trudom i djelovanjem zavrijedila je Udruga Blue Knights (Plavi vitezovi).

Udruga Plavi vitezovi osnovana je 1974. u Sjedinjenim Američkim državama kao udruga policajaca motociklista. 2002. godine na inicijativu pokojnog Davora Javorskog osnovana je prva podružnica u Hrvatskoj.

Priznanje za "Životno djelo" po mišljenju Časnog suda za godinu 2016. - svojim dugogodišnjim radom i trudom zavrijedila je Luca Slišković. Luca Slišković diplomirana je socijalna radnica i dugogodišnja ravnateljica Doma za starije osobe „Sveta Ana“.

Poduzetnik godine, Obrtnik/ca godine i Priznanje za životno djelo u kategoriji poduzetništva

Odluku o najboljima donio je žiri u sastavu: Gordana Pehnec Pavlović, pomoćnica direktorice Sektora za industriju i IT pri HGK-a; Dominik Crkvenčić, vlasnik tvrtke Dores Media d.o.o. iz Samobora; Zlatko Burger predstavnik portala Rotor i Vladimir Mihajlović, urednik časopisa Poduzetnik.

Predsjednika žirija Vladimir Mihajlović proglasio je pobjednike: Poduzetnika godine, Obrtnika godine i Priznanja za životno djelo u kategoriji poduzetništva.

Priznanje za "Poduzetnika godine" svojim radom i trudom zavrijedio je Zdravko Ivančić, vlasnik tvrtke „Numikon“ d.o.o. Zagreb.

Tvrtka „Numikon“ d.o.o bavi se razvojem i primjenom novih metoda proračuna mehaničkih konstrukcija i mehaničkih naprezanja cjevovoda, generatora i motora.

Također se bavi projektiranjem procesno-energetskih postrojenja uz korištenje najsuvremenijih numeričkih tehnologija i metoda konačnih elemenata. Vizija i cilj gospodina Zdravka Ivančića, vlasnika tvrtke, je daljnji rast i razvoj te osvajanje novih tržišta.

"Priznanje za Obrtnicu godine" svojim radom i trudom zavrijedila je za godinu 2016. Snježana Krušelj, vlasnica obrta „Silver“ Zagreb.

Snježana Krušelj vlasnica je knjigovodstvenog servisa „Silver“.Obrt je osnovan 2000. godine i izuzetno dobro posluje te pruža kompletne usluge knjigovodstva, računovodstva, poreznog i poslovnog savjetovanja. Želja ove poduzetnice je daljnji napredak, stvaranje novih klijenata i poslovno usavršavanje.

Priznanje "Za životno djelo" u kategoriji poduzetništva svojim dugogodišnjim radom i trudom, zavrijedio je Zvonimir Viduka vlasnik tvrtke „Altpro“ d.o.o. Zagreb

Poduzeće ALTPRO d.o.o. osnovao je 1994. godine. Poduzeće se bavi isključivo razvojem i proizvodnjom opreme za željeznička vozila i infrastrukturu. Proizvodi tvrtke u potpunosti su razvijeni u Hrvatskoj na bazi vlastitog znanja i dokazali su svoju konkurentnost na globalnom tržištu. ALTPRO je jedan od vodećih proizvođača takvih uređaja u svijetu. Proizvodi tvrtke ALTPRO se nalaze u velikom broju država na svih šest kontinenta. Na osnovu vlastitog razvoja usvojena je proizvodnja preko 900 raznih uređaja i pozicija. Zvonimir Viduka je sigurno najzaslužniji za dosadašnji razvoj tvrtke i izgradnju budućeg Razvojno inovacijskog centra u Odri. Inovacijski centar.

Vladimir Mihajlović

Prosinac 2016.

 

ADSense_04