ADSense_02


JEDINA KOMPANIJA U SRBIJI KOJA JE DOBILA KREDITNI REJTING ZA POSLOVANJE IZ DOMENE AGRARA U SRBIJI


Četvrtak, 01 Veljača 2018

Odlična ocjena Agri Europe, čija je članica kompanija MK Group, od strane renomirane rejting agencije S&P Global

Agencija S&P Global Ratings je 29. siječnja 2018. godine dodijelila preliminarni dugoročni korporativni kreditni rejting ,BB-' srpskoj poljoprivrednoj kompaniji Agri Europe Cyprus Ltd. „Outlook“ je stabilan. U izvještaju se navodi sljedeće:

„Poljoprivredne aktivnosti srpske kompanije Agri Europe Cyprus Ltd. generirale su prihod od 639 milijuna eura 2016. godine. Glavne aktivnosti kompanije su proizvodnja šećera i poljoprivrednih kultura. Agri Europe pripada srpskoj grupaciji koja ima diverzifikacijsko poslovanje, uključujući bankarstvo i hotelijerstvo. 

Agri Europe ima dominantnu poziciju na domaćem tržištu, strukturu sa niskim operativnim troškovima i visoku profitabilnost u usporedbi sa regionalnim konkurentima. 

Predviđamo pozitivan slobodan gotovinski tok u periodu 2018-2019. godine od oko 60-80 milijuna eura. Naše je mišljenje da će ova grupacija uspjeti smanjiti stupanj kreditne zaduženosti po S&P-u “adjusted debt to EBITDA“ od oko 3,5x u 2019, sa 4,5x u 2018. godini.

Kompaniji Agri Europe dodijeljujemo preliminarni korporativni kreditni rejting ,BB-'.

Stabilan „outlook“ odražava naš stav da bi struktura nižih operativnih troškova, visoka profitabilnost od šećera i kontorolirani kapitalni izdaci trebali podržati generiranje slobodnog gotovinskog toka u 2018. godini“.

“Izuzetno smo zadovoljni ocjenom od BB –  od strane rejting agencije S&P Global, s obzirom da je, prema ocjeni ove agencije, rejting Republike Srbije na nivou BB. Kompanija Agri Europe pod čijim okriljem posluje MK Group je jedina kompanija u Srbiji koja ima kreditni rejting za poslovne aktivnosti iz područja agrara koje provodi u Srbiji. Ovo je izuzetan uspjeh za Agri Europe, pod čijim okriljem posluje kompanija MK Group, i potvrda da poslujemo po europskim standardima. Poslovne aktivnosti započeli smo prije više od 30 godina, a danas smo konkurentni na svjetskom nivou”, prokomentirao je rezultate izveštaja Miodrag Kostić, predsjednik Borda direktora Agri Europe, pod čijim okriljem posluje kompanija MK Group.

Siječanj 2018.

 

ADSense_04