ADSense_02


ZRINKA VLAŠIĆ – POSJET OSNOVNOJ ŠKOLI „TIN UJEVIĆ“ OSIJEK. VRATIMO ZABORAVLJENE IGRE!


Četvrtak, 08 Ožujak 2018

Živite svoj život i slijedite svoje snove!

*Najljepši način da voliš svoju zemlju je da u njoj posluješ *Hrvatska može i mora biti zemlja poduzetnih ljudi

8. ožujka 2018. g., u Osnovnu školu „Tin Ujević“ Osijek u goste učenicima došla je naša draga Zrinka Vlašić, poduzetnica, menadžerica, svjetska putnica,… Bilo je uživanje slušati njeno predavanje o poduzetništvu, u kojem je pojasnila kako se postaje poduzetnik i koji put je potrebno proći do uspjeha, a čuli smo i da san svakoga od nas mora biti jači od svih nedaća kao što je to bio slučaj s njezinim ocem Miroslavom. „Morate stalno učiti, učenje je divna stvar, morate nešto davati svojoj zajednici ako želite nešto i primati“ – poručila je Zrinka djeci. 

Još je ljepše bilo vidjeti znatiželju 19 učenika (nažalost 3 su učenika bila bolesna). S nama je bila i njihova razrednica, Tihana Kraml Kanaet, prof. te Tamara Knežević, asistentica jednog učenika. Bezbroj pitanja za Zrinku, osmijesi djece, na kraju i obećanje da će slijediti svoje snove i postati ono što su danas poželjeli. Zrinka im je obećala da ćemo se opet za 20 godina vidjeti i svatko će ispričati svoj put. 

Hvala Zrinki što je djeci ispričala priču obitelj Vlašić, njihov put u poduzetništvo te kako je cijela obitelj odlučila ostati u Hrvatskoj i slijediti snove svoga oca, supruga, a na poslijetku i svoje. Njihova priča je dokaz kako se i u Hrvatskoj može uspjeti.

„Vratimo zaboravljene igre“

Nekada su igrališta i ulice bile pune djece i odjekivale dječjim smijehom i veseljem, a danas se djeca često puta povlače po kućama, sjede za računalom, iskrivljuju kralježnicu i kvare vid igrajući igrice uz koje provode svoje slobodno vrijeme u virtualnom svijetu. Udruga „Biti Bolji“ želi djecu naučiti igre koje su igrali kao djeca njihovi roditelji i pokazati im kako su nekad djeca živjela bez pametnih telefona i računala. U ovaj projekt želimo uključiti i profesore koji su voljni djecu naučiti neku staru igru iz djetinjstva. Na naš javni poziv javila nam se profesorica Tihana Kraml Kanaet iz Osnovne škole „Tin Ujević“ Osijek i predložila da se u projekt uključi V. razred, čija je razrednica. Bili smo zadovoljni što smo uspjeli pokrenuti jedan cijeli razred da se uključi u našu aktivnost „Vratimo zaboravljene igre“. Zrinka Vlašić je započela naš zajednički put, a u travnju i svibnju 2018. ćemo provoditi nekoliko igara za djecu, izvan nastave, a za koja je pravila napisala Tihana Kraml Kanaet, prof. (Gumi-gumi, Školica, Lopovi i žandari, Care, care gospodare, Preskakanje konopca, Klikeranje,…). Nadamo se da ćemo na kraju, uz pomoć sponzora i donatora nagraditi sve učenike jednim lijepim nagradnim putovanjem te ih povesti u posjetu jednoj tvornici gdje ćemo djecu upoznati s osnovnim pravilima i funkcijama u poslovanju.

Vladimir Mihajlović

Ožujak 2018.

 

 

 

 

ADSense_04