ADSense_02


TIKA DONIRALA 240 000 KUNA UDRUZI SLIJEPIH ZAGREB


Utorak, 13 Ožujak 2018

Danas je u prostorijama TIKA-e (Turska agencija za suradnju i koordinaciju) potpisan Ugovor o donaciji vrijednoj 240 000 kuna kojim TIKA donira projekt ''Sapuni s točkicama'' Udruge slijepih Zagreb. 

Kako je istaknuo koordinator TIKA-e g. Haşim Koç ''Naša misija je pružiti potporu projektima koji imaju viziju socijalnog poduzetništva i zapošljavanja. Ovaj projekt omogućava i razmjenu znanja slijepih i slabovidnih, a kroz ovaj projekt će se trajno zaposliti slijepe i slabovidne osobe. Zahvaljujući upornosti g. Danijela Koletića iz Apriori Worlda došlo je do ove donacije na kojoj smo proceduralno radili posljednjih 6 mjeseci. '' Projekt ''Sapuni s točkicama'' logičan je slijed za  TIKA-u koja je u zadnje tri godine uložila 1,1 milijuna eura u 27 projekata koje je realizirala u Hrvatskoj, naglašava Koç. 

Ova sredstva omogućiti će Udruzi slijepih Zagreb kupovinu potrebnih alata i strojeva za izvedbu druge faze projekta socijalnog poduzetništva kojima se Udruga slijepih priprema na proizvodnju tekućih sapuna. ''Želimo zahvaliti TIKA-i. Za nas ovo predstavlja veoma važnu donaciju te zahvaljujući tome ćemo pokrenuti projekt razmjene znanja i ugostiti jednu od udruga slijepih iz Turske kako bi im kroz naše radionice prenijeli metodologiju proizvodnje suvenir sapuna'' izjavio je izvršni direktor udruge Goran Denis Tomašković. 

Ožujak 2018.

 

ADSense_04