ADSense_02


AUSTRALSKO-HRVATSKI POSLOVNI FORUM U SYDNEYU


Petak, 16 Ožujak 2018

U Sydneyu je 12. ožujka u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održan Aralsko-hrvatski poslovni forum na kojem je sudjelovalo dvadeset predstavnika hrvatskih tvrtki i preko 100 predstavnika australskih kompanija.

Skup su pozdravili hrvatski veleposlanik u Australiji dr. Damir Kušen, izvršni direktor Europsko-australskog poslovnog vijeća Jason Collins, izvršni direktor Australske trgovačke i investicijske komisije Iannis Patin, te u ime hrvatskog poslovnog izaslanstva predsjednik HGK Komore Zagreb dr. Zlatan Fröhlich. Naglašeno je da postoje realne mogućnosti za povećanje robne razmjene, posebno u području energetike, elektroindustrije i prehrambene industrije i turizmu s obzirom na rastući broj australskih turista kojih je godine 2017. godine 210.000 posjetilo Hrvatsku. 

Potporu organizaciji ovog poslovnog foruma pružile su i četiri Australsko hrvatske gospodarske komore koje djeluju u Sydneyu, Melbourneu, Perthu i Adelaideu, Veleposlanstvo RH u Canberri i Generalni konzulat RH u Sydneyu. Očekuje se da će i potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini između Australije i Europske unije, doprinijeti povećanju ekonomske razmjene Hrvatske i Australije. 

U Australiji živi oko 200.000 hrvatskih iseljenika, koji su također važna spona u intenziviranju gospodarskih, kulturnih i društvenih veza između dviju zemalja. Hrvatsko izaslanstvo je primljeno i u Parlamentu Novog Južnog Walesa a  prisustvovalo je i potpisivanju Ugovora o suradnji između gradova Osijeka i Canada Baya. Posjet je završio u Brisbaneu, gdje je održan poslovni forum s predstavnicima gospodarstva države Queensland.

U izaslanstvu su bili predstavnici Alpha Aplikacija d.o.o., Elda d.o.o., Ivanićplasta d.o.o., Jakić i Jakić d.o.o., Katarina Line d.o.o., NCP Grupe d.o.o., Olivala d.o.o., Obzor putovanja d.o.o., Obrta za turizam Mirna luka, Podravka International Pty Ltd, Poliklinike Bagatin d.o.o., Protein d.o.o., Biofarm d.o.o., Kordun Grupa, ROTO Kruna d.o.o., Stancija St. Antonio d.o.o., Tomislav Cop Atelje d.o.o., Tehno filter d.o.o., Tekim d.o.o., Adriatic – Blizna d.o.o., Cio d.o.o., Travel Plan j.d.o.o., Epic Croatia travel d.o.o., Zlatan Otok d.o.o., Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Hrvatske gospodarske komore/Komore Zagreb.

Ožujak 2018.

 

ADSense_04