ADSense_02


IVO BILIĆ, PREDSJEDNIK UPRAVE KENT BANKE U POSJETI OSIJEKU: NOVAC TREBA POŠTIVATI! DVA DANA RANIJE POSJETILI SMO VUKOVAR I PREDSTAVILI IM PROJEKT BITI BOLJI.


Subota, 17 Ožujak 2018

EKONOMSKA I UPRAVNA ŠKOLA OSIJEK

„Kvaliteta života u Hrvatskoj je puno bolja nego u inozemstvu, a mogućnosti koje nam se pružaju su velike. Mijenjajte stvari jer u vama je bolja budućnost koju svi želimo“

16. ožujka 2018. godine, Ekonomsku i upravnu školu Osijek posjetio je predsjednik Uprave KentBank d.d., gospodin Ivo Bilić, koji je za 40-ak učenika prvih i četvrtih razreda održao 50 minutno zanimljivo predavanje o novcu i upravljanju osobnim financijama. Organizatori ovog predavanju bili su časopis Poduzetnik kao medijski pokrovitelj te Udruga Biti Bolji iz Osijeka, u sklopu projekta "Biti Bolji-Be Better" koji se već petu školsku godinu provodi po školama u Hrvatskoj.

KentBank je moderna, univerzalna banka fokusirana na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima kojima na raspolaganju stoji 15 poslovnica diljem Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu, a dio je afirmirane turske grupacije - Süzer Grupe.

Saznali smo da je gospodin Bilić prošao šest banaka te je među najiskusnijim bankarima u Hrvatskoj. Ispričao je učenicima kratku povijet novca te kako su nastale prve banke. Rekao je kako je novac jako važan u svijetu u kojem živimo, ali nas ne može uvijek usrećiti. Ne preporučuje laku i brzu zaradu jer do novca treba doći uz trud i rad. Poručio je učenicima neka izražavaju svoje slobodno mišljenje, mijenjaju stvari, daju prijedloge jer sve se može promijeniti ako to želimo. Posebno je naglasio da novac treba poštivati kada ga se zaradi. "Kvaliteta života u Hrvatskoj je puno bolja nego u inozemstvu, a mogućnosti koje nam se pružaju su velike. Mijenjajte stvari jer u vama je bolja budućnost koju svi želimo." - rekao je gospodin Bilić učenicima. 

Preporučio je naka svi pročitaju knjigu "Kratka povijest čovječanstva".

Za kraj je ostavio savjet Warrena Buffetta, trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu: "Nemojte štedjeti iznos koji vam ostaje nakon potrošnje, nego trošite ono što vam je ostalo nakon što ste izdvojili iznos za štednju."

Posebno je bilo zadovoljstvo vidjeti jednu zanimljivu najavu našeg gosta koju su učenici kreirali i stavili na vrata svoje učionice. Hvala na ideji!

STRUKOVNA ŠKOLA VUKOVAR

Dva dana ranije posjetili smo Strukovnu školu Vukovar gdje smo na dvije prezentacije pred oko 90 učenika predstavili projekt „Biti Bolji-Be Better“ i pozvali ih da se u njega uključe. Poslušati ćemo njihov glas i dovesti im goste koji oni žele. Bilo je to jedno lijepo iskustvo za njih i nas. Hvala im što su bili strpljivi do kraja, pokazali su da mogu ostati i nakon što zvono označi kraj školskog sata.

Mirjana Glavaš

Ožujak 2018.

 

ADSense_04