ADSense_02


TEATAR GAVRAN PRIKAZAO KAZALIŠTU PREDSTAVU „SLADOLED“ ČIJI PRIHOD JE NAMIJENJEN OPREMANJU KUĆE ZA MLADE BEZ RODITELJSKE SKRBI U SKLOPU AKCIJE CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE „DA ŽIVOT IMAJU!“


Nedjelja, 18 Ožujak 2018

U subotu 17. ožujka 2018. godine u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski Teatar Gavran prikazao je kazalištu predstavu „Sladoled“ čiji prihod je namijenjen opremanju Kuće za mlade bez roditeljske skrbi u sklopu akcije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Da život imaju!“. 

Riječ je o hit predstavi Gavranovog kazališta, odigranoj više od 120 puta.

Uvjerljive životne priče ispunjene toplinom popraćene su burnim ovacijama gledatelja u prepunoj dvorani. 

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zahvalila je  Teatru Gavran na plemenitoj akciji te izrazila nadu da će se i druga kazališta odazvati pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Da život imaju“  u kojoj se gradi i oprema Kuća za mlade bez roditeljske skrbi koji nakon 18 godina napuštaju domove i nemaju gdje otići.  

Za njih 31  gradi se i oprema kuća u Selskoj 165 koja će im biti novi dom. Akcija je pokrenuta u lipnju prošle godine, a useljenje se očekuje ove jeseni.

Caritasova akcija „Da život imaju“ odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a medijski pokrovitelji su Hrvatska radiotelevizija i Večernji list. 

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih. Svi oni nakon navršene 18-te godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Prosječno, svake godine  iz domova izađe oko 60 mladih. Neki među njima se snađu i zaposle, ali većina je onih koji su bez podrške obitelji i društva, bez posla, stana i sredstava za život - prepušteni sami sebi. Mnogi od njih ostaju ovisni o socijalnoj skrbi te izloženi ulici i siromaštvu. Kako bi tim mladim ljudima pomogao, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je spomenutu inicijativu izgradnje objekta za njihov privremeni (dvogodišnji) smještaj kao i za smještaj siromašnih studenata koji ne ostvare pravo na studentski dom.

Ožujak 2018.

 

ADSense_04