ADSense_02


PREZENTACIJA PODUZETNIČKIH PROGRAMA HAMAG-BICRO U ĐAKOVU


Subota, 24 Ožujak 2018

Oko 150 poduzetnika s područja grada Đakova poslušalo je zanimljivu prezentaciju o aktualnim i najavljenim pozivima HAMAG-BICRO.

Jučer se oko 150 poduzetnika  okupilo se na prezentaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Đakovu - dvorani Florentini na kojoj su se predstavili aktualni  otvoreni  pozivi  u  okviru  Operativnog  programa „Konkurentnost i  kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje provodi HAMAG- BICRO. 

Isto tako najavljeni su pozivi iz istog Operativnog programa koji će biti objavljeni do kraja godine. Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), predstavnici HAMAG-BICRO upoznali su poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava te s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisa ugovora. Isto tako poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, dok su prezentaciji nazočili, osim brojnih poduzetnika, i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, zamjenik župana Petar Lagator, Mario Turalija član Uprave HAMAG-BOCIRO-a, te brojni drugi ugledni gosti. 

Na kraju prezentacije poduzetnici su postavljali pitanja o tome što su im problemi  prilikom prijave na pozive i što napraviti da ih riješe. Najavljene su nove informativne radionice, očito je da je napravljen pun pogodak s prezentacijom. Zato su najavljene radionice svi prisutni podržali i u budućnosti.

V. M.

Ožujak 2018.

 

ADSense_04