ADSense_02


BILI SMO NA SAJMU VJEŽBENIČKIH TVRTKI U EKONOMSKOJ ŠKOLI BRAĆA RADIĆ


Subota, 24 Ožujak 2018

Jučer nam je zaista bilo ugodno u Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo na Sajmu vježbeničkih tvrtki. Posebno je zadovoljstvo bilo što je član ocjenjivačkog Povjerenstva na sajmu bio i glavni urednik časopisa Poduzetnik. 

 

Vježbenička tvrtka je nastavni predmet u trećem i četvrtom razredu zanimanja ekonomist, ali se u ovaj program uključuje i veliki broj kvalifikacija drugih strukovnih škola.  Vježbenička tvrtka je virtualna učenička tvrtka koja pridonosi razvijanju vještina kod učenika radeći na principu stvarne tvrtke i posluje na virtualnom tržištu s ostalim vježbeničkim tvrtkama, ali u suradnji s tvrtkom parterom-stvarnim gospodarskim subjektom na tržištu danas. 

Jučer su nam učenici pokazali su na osnovi usvojenih znanja i vještina pokrenuli ili naslijedili učeničke tvrtke, proizvode, plasiraju ih na tržištu, a kroz zanimljive prezentacije kako su stečena znanja i vještine pretočili u realno komuniciranje, pregovaranje, prodaju,ugovaranje i marketing.

Nakon nimalo lakog zadatka Povjerenstvo je donijelo odluku. Pobjednik je tvrtka Slavonek d.o.o., drugo mjesto je osvojila tvrtka Natur d.o.o., a treće su podijelile tvrtke Fruttissimo i Choco Art d.o.o.

Nagrađeni su i najbolji štandovi: Slavonek d.o.o., Natur d.o.o., Biscotto d.o.o. i Fruttissimo.

Svim učenicima i organizatorima čestitamo jer su svi zaslužili nagradu za kreativnost i upornost. 

V.M. 

Ožujak 2018.

 

ADSense_04