ADSense_02


BEČ I LONDON POTPISALI SPORAZUM U PODRUČJU LIFE SCIENCES I FINTECH


Utorak, 27 Ožujak 2018

„City-to-City Agreement“ poduzećima olakšava poslovanje u stranim zemljama

Gradovi Beč i London intenzivirali su svoju suradnju u području Life Sciences i financijskih tehnologija (FinTech). Sporazum o suradnji prošli su tjedan u Beču predstavili još uvijek amtirajući gradonačelnik Beča Michael Häupl i dogradonačelnik Londona Rajesh Agrawal. 

Häupl je pri tom pohvalio dosadašnju svestranu suradnju dviju metropola na Dunavu i Temzi i istaknuo svoje zadovoljstvo novim sporazumom o suradnji. 

„Upravo su Life Sceinces tj. biološke znanosti sjajan primjer toga kako je Beč uspio ojačati svoju međunarodnu poziciju gospodarskog središta“, kazao je gradonačelnik.

„City-to-City Agreement“ globalna je mreža gradova koji surađuju kao bi poticali kolaboraciju gradova, a time i gospodarski rast. Cilj je jačanje odnosa među gradovima i olakšavanje uvjeta poslovanja za poduzeća u stranim zemljama. 

Life Sciences su nakon informatički tehnologija najjača gospodarska grana u Beču, s čak 500 poduzeća, 38.000 zaposlenika i novostvorenom vrijednošću od 10 milijuna eura. Prosječna stopa rasta na godišnjoj razini iznosi četiri posto.

Copyright: C. Jobst/PID

Ožujak 2018.

 

ADSense_04