ADSense_02


U EKONOMSKOJ ŠKOLI VUKOVAR ODRŽAN JE DAN OBOJEN PODUZETNIŠTVOM


Srijeda, 28 Ožujak 2018

STVARANJE NOVIH VRIJEDNOSTI U PODUZETNIŠTVU PRIMJENOM KLJUČNIH PODUZETNIČKIH KOMPETENCIJA

Dan obojen poduzetništvom popraćen je s tri aktivnosti:

- radionica u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski iz Zagreba, s kojima sudjeluju na projektu uvođenja poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole,

- dodjela opreme koju je praktikantima Ekonomske škole Vukovar omogućio Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara za projekt koji je započeo u studenom 2017. godine,

- otvaranje novog projekta Centar poduzetničkih kompetencija.

Ekonomska škola Vukovar pokrenula je projekt "Centar poduzetničkih kompetencija" čiji je cilj osposobljavati pojedince i sve oblike zajedništva s nedostajućim kompetencijama koje su ključne za uspjeh u poduzetništvu i životu.

Planiranim projektom želi se omogućiti prohodnost, povezivanje i osnaživanje svih sudionika u obrazovnoj vertikali, cjeloživotno obrazovanje nezaposlenih, zaposlenih i poduzetnika s nedostajućim kompetencijama.

Zajednički radni sastanak održan je 27. ožujka 2018. g. u prostorijama Ekonomske škole Vukovar na kojem su sudjelovali: Grad Vukovar; Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara - predsjednica Fonda dr.sc. Ljiljana Blažević; Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski iz Zagreba  - predsjednik Uprave Obrazovne grupe Zrinski Vitomir Tafra, dipl.oec., ravnatelj škole Dragan Stanković, dipl. oec.; Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara - viši predavač dr.sc. Željko Sudarić; Osnovne škole grada Vukovara; Poslovno inovacijski centar - BIC Vukovar;  Hrvatska gospodarska komora Vukovar - direktor Ivan Marijanović, dipl.oec;  Grad Ilok - gradonačelnica dr. med. Marina Budimir; Novi Poduzetnik d.o.o. (časopis Poduzetnik) - direktor i glavni urednik časopisa Vladimir Mihajlović, dipl.oec; Ekonomska škola Vukovar - ravnateljica dr.sc. Mira Majstorović uz nekoliko profesora i učenika 3. i 4. razreda. 

Projekt je u izgradnji i svi sudionici su slobodni davati svoj doprinos na osnovu svog iskustva i profesionalnog interesa. Princip rada je otvorenost i transparentnost u radu.

U okviru projekta ” Poduzmi” svečano je uručena i oprema za učenike i mentore na osnovu Ugovoru o sufinanciranju sklopljenih između škole i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Riječ je o laptopima, plastifikatoru, printeru i potrošnim materijalima koji će omogućiti provođenje prakse u školi. Riječ je o 50 000 kuna vrijednoj opremi. Osim toga, Fond je stipendirao i sedmero učenika Ekonomska škole Vukovar, po 200 kn mjesečno, te na taj način dodatno motivirao učenike kako bi ustrajali u svojim ambicijama i budućim željama u svijetu poduzetništva. Stipendije je dodijelila predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, dr.sc. Ljiljana Blažević uz zaključak da je edukacija proces koji mora ići kontinuirano.

Zašto "Centar poduzetnički kompetencija"?

Cilj je okupiti sve ljude dobre volje koji žele dijeliti znanja iz svog područja djelovanja te one koji imaju potrebu primiti nedostajuća znanja kako bi bili uspješniji u bilo kojem segmentu poduzetništva.

Projektom će upravljati projektni tim koji će koordinirati svim aktivnostima. Na osnovu profesionalnog interesa pojedinca formirati će se radna grupa za svaku kompetenciju. Interes koji vodi projekt je pomoć pojedincima, zajednici, stručna prepoznatljivost i profesionalno brendiranje.

Uključivanje u rad "Centra poduzetnički kompetencija" otvoreno je za sve koji žele graditi svoj profesionalni uspjeh kroz rezultate koje će postizati korisnici Centra.

Mirjana Glavaš, ožujak 2018.

 

 

ADSense_04