ADSense_02


OGNJEN BAGATIN, MBA, CEO/RAVNATELJ POLIKLINIKE BAGATIN – POSJETIT ĆE 12. TRAVNJA 2018. UČENIKE U OSIJEKU I VALPOVU.


Nedjelja, 08 Travanj 2018

U sklopu projekta Biti Bolji-Be Better dolazi nam još jedan inspirativan gost u Tehničku školu i prirodoslovnu gimnaziju Ruđer Bošković Osijek i Srednju školu Valpovo. Bit će to zaista posebno zadovoljstvo za učenike, profesore i našu redakciju. 

Tema predavanja: „Biti menadžer“, prema slijedećem rasporedu:

- 10,40 do 11,30 posjeta Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđer Bošković Osijek.

- 14,45 do 15,30 sati posjeta Srednjoj školi Valpovo.

TKO JE OGNJEN BAGATIN?

„Završio sam ekonomski fakultet u Zagrebu 2005. g. te uz to i MBA na Cotrugli Business School 2010., što je bila i kruna moga obrazovanja. Uz te formalne diplome, svake godine upišem barem jedan stručni program, npr. FBA iz informatičkog menadžmenta i poduzetništva na Ekonomskom fakultetu, Advanced Program in Business na Institutu za inovacije ili program Menadžer u zdravstvu te Menadžer prodaje na Experti u Zagrebu. Svakodnevno radim na sebi i svom osobnom i profesionalnom razvoju i pročitam/poslušam više od 50 stručnih knjiga na temu menadžmenta, prodaje, marketinga, vodstva, poduzetništva i ljudskih resursa te tu strast prema učenju nastojim prenijeti na sve naše zaposlenike. 

Inače sam i konzultant za 20-ak klinika u Europi (Češka, Poljska, Estonia, Bugarska…) i Hrvatskoj u području estetske kirurgije, dermatologije i stomatologije. Također, član sam Izvršnih odbora i Vijeća koji su vezani za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj, u čemu vidim veliki potencijal (Vijeće za medicinski turizam pri HGK, Izvršni odbor za zdravstvo u HUP-u, Izvršni odbor za Zagreb klaster…).

U poliklinici Bagatin sam od kraja 2008., a moji najveći uspjesi su što sam zajedno sa svojom braćom doveo firmu od 2 zaposlenika u 2008. godini do 85 zaposlenika koliko nas je danas u 2018., s tendencijom daljnjeg rasta. Također, od skromnog godišnjeg prometa od 220.000 kn došli smo do 35 milijuna kuna prometa u 2017. Sebe bih opisao kao vječitog optimista koji uvijek traži način kako naći pozitivna rješenja u svakoj prilici i neprilici.

Otac nas je naučio da radimo puno, da se kontinuirano obrazujemo i da pomažemo drugima. Od malena smo imali mentora koji je sa svojom energijom i pristupom prema nama, poznanicima i klijentima bio odličan primjer za ono što nas je čekalo.“

Trenutno Poliklinika zapošljava 85 zaposlenika te je prema Deloitte-u jedna od najbrže malih i srednjih rastućih ustanova u zdravstvu. Kao ravnatelj poliklinike potaknuo je razvoj korporativnog poduzetništva i projektnog managementa u medicinskom segmentu. Svojim širokim znanjem te razumijevanjem funkcioniranja privatnog zdravstvenog sustava potiče razvoj pozitivne korporacijske kulture i razvoja same poliklinike. Dugi niz godina uz profesionalno obrazovanje vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti.

Sportaš od malih nogu, svoj sportski duh unosi i u vlastiti posao. Njime nadahnjuje poslovni tim, kako u suradnji, tako i u pristupu prema poslu. Njegovo omiljeno pitanje je  „Vodimo li?“, a njegovi zaposlenici dobro znaju što to znači: u stručnosti, znanju, profesionalnosti, uslužnosti i dobrobiti za pacijenta.

Svoje suradnike, uvijek obraduje kada im kaže: „Zapamtite, mi smo tim – zajedno smo jači!“

Travanj 2018.

 

ADSense_04