ADSense_02


NAGRADA "MASLAČAK ZNANJA" ZA 2018. GODINU.


Utorak, 17 Travanj 2018

Na temelju čl. 20. Statuta Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Odluke o dodjeli nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba, a na prijedlog naše škole, za izbor dobitnika nagrade „Maslačak znanja“ ovogodišnji dobitnik  nagrade je naš bivši učenik Borisu Rozmanu.

Boris je svojom osobnošću, poduzetnošću i aktivnim usavršavanjem i cjeloživotnim učenjem od učenika trogodišnje škole postao direktor Facility managementa u Fini gotovinski servisi d.o.o.. No, njegovo cjeloživotno učenje nije ovdje stalo već je 2013. godine upisao stručni specijalistički studij na Sveučilištu  Libertas i postao Stručni specijalist ekonomije.

Osim svojom stručnošću Boris je svestran i na  drugim područjima života. Tako je aktivno  uključen u volontiranje u udruzi Inkluzija, a razlog tome je što je mišljenja kako moramo osjećati odgovornost prema zajednici u kojoj živimo, ali i zahvalnost za ono što jesmo. Ljudi s poteškoćama će vas iscrpiti, ali će vas isto tako ispuniti pozitivnom energijom navodi Boris.

 Glavni cilj nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/ke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja. Nagrada se sastoji od male skulpture, povelje i vaučera u vrijednosti od 7.000,00 kuna za besplatno pohađanje programa obrazovanja po izboru dobitnika.

Proteklih godina nagrada Maslačak znanja je postala jedna najvažnijih i najprepoznatljivijih sastavnica Tjedna cjeloživotnog učenja. Pokazalo se da upravo osobni primjeri pojedinaca koji su se, usprkos nepovoljnim uvjetima i okruženju koje nije uvijek bilo dovoljno poticajno, odlučili za obrazovanje, izuzetno motiviraju druge da krenu njihovim stopama.

Veselimo se Borisovom uspjehu i želimo mu puno sreće u budućem radu.

Tanja Petrač

Travanj 2018.

 

ADSense_04