ADSense_02


WIZZ AIR POČINJE IZGRADNJU NOVOG CENTRA ZA OBUKU


Utorak, 01 Svibanj 2018

Wizz Air, jedna od avio-kompanija s najbržom stopom rasta u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, danas je najavio otvaranje novog centra za obuku do kraja 2018. godine. U novom objektu će biti smještena 2 najsuvremenija simulatora leta, jedan simulator sa fiksnom osnovom i potpuno novi trenažer za hitnu evakuaciju i trenažer za slučajeve požara. 

S obzirom da ova avio-kompanija nastavlja sa snažnim rastom širom Europe s preko 20 posto godišnje i planira utrostručiti svoju flotu u narednom desetljeću, novi suvremeni centar će WIZZ-u omogućiti proširivanje kapaciteta za obuku do 100 članova posade dnevno, s tendencijom porasta na 250 u budućnosti, uz poštivanje najviših standarda. 

Smješten pet minuta od Međunarodnog aerodroma Liszt Ferenc, u Budimpešti, objekt će predstavljati najveći centar za avio-obuku u regiji i jedan od najsuvremenijih u centralnoj i istočnoj Europi, sagrađen po efikasnim i ekološkim standardima i opremljen najnovijim tehnologijama dostupnim na tržištu. Pored tri simulatora i kabinskog trenažera, objekt koji se prostire na 3.800 kvadratnih metara će imati 14 prostorija za obuku, veliki hodnik i zajedničku prostoriju za odmor. Objekt se može dodatno proširiti novim simulatorima ili prostorijama za obuku, što će kompaniji omogućiti još veću fleksibilnost i prostor za daljnji rast. 

,,Do kraja 2018. godine ćemo imati stalno angažirani međunarodni tim od preko 1.000 pilota i 2.000 članova kabinskog osoblja. Ove brojke bi se mogle utrostručiti za 10 godina kao rezultat širenja kompanije Wizz Air. Ovaj novi objekt će unaprijediti naše kapacitete za obuku i zapošljavanje i ojačati našu posvećenost najvišim standardima obuke, ali isto tako i podržati nagli rast naše kompanije.’’, izjavio je ovim povodom Diederik Pen, izvršni potpredsjednik i direktor operacija u kompaniji Wizz Air.

Dva nova simulatora leta za avione tipa Airbus A320 će isporučiti kompanija CAE, jedan od globalnih lidera u izradi rješenja za obuku u području zrakoplovstva za tržište civilne avijacije, koji će takođe biti zadužen za nesmetan rad i održavanje trenažera u narednih 10 godina. 

,,Ponosni smo što pomažemo kompaniji Wizz Air u obuci pilota i radu na trenažnoj opremi’’, izjavio je Nick Leontidis, predsjednik CAE grupe za rješenja u području obuke u civilnom zrakoplovstvu. ,,Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da proširimo partnerstvo s kompanijom Wizz Air i podržimo njen rast svojim sveobuhvatnim rješenjima za obuku.’’ 

Svibanj 2018

 

ADSense_04