ADSense_02


NAŠ GOST U OSIJEKU: SINIŠA MARIJAN, PREDSJEDNIK UPRAVE KONČAR – INSTITUT ZA ELEKTROTEHNIKU D.D. - ZAGREB


Subota, 12 Svibanj 2018

Puno čitajte i radite na sebi

*Bio je to poseban dan za učenike dvije škole u Osijeku *Samo znanje i kompetencije mogu nam dati prednost na tržištu

11. svibnja 2018. bio je još jedan poseban dan za učenike Elektrotehničke i prometne škole Osijek te Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" Osijek. Tema razgovora bila je zaista zanimljiva: „Biti menadžer i poduzetnik u EU“. Organizator razgovora s učenicima bila je Udruga Biti bolji iz Osijeka, u sklopu našeg projekta koji se uspješno nastavlja. Na oba predavanja bilo je ukupno 115 učenika od 1. do 4. razreda.

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Svi smo bili uzbuđeni jer ne dolazi u posjetu mladima svakodnevno osoba koja ima bogato i uspješno menadžersko iskustvo. Siniša nam  je rekao: „Izgleda malo staromodno, i danas ne baš tipično, ali „odradio“ sam sve tipične faze u jednoj tvrtki, od pripravnika, razvojnog inženjera, istraživača, voditelja projekata, rukovoditelja odjela do člana i, trenutno, predsjednika Uprave.“ Učenike je posebno zanimalo kako je izgledao njegov poslovni put, a Siniša je bio otvoren, iskren i jednostavan.

Na početku razgovora Siniša je predstavio što sve radi Končar – Institut za elektrotehniku d.d. te je učenicima dao nekoliko korisnih savjeta.

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" Osijek

 „Uskoro ćete svi morati uzeti svoju sudbinu u svoje ruke, zato je dobro popričati s nekim tko ima iskustva kako biste lakše donijeli odluku što ćete dalje kroz život. Ovo nije univerzalna receptura za uspjeh već moje životno iskustvo. Svako od vas je jedinka sama za sebe sa svojom osobnošću“ – rekao je Siniša.

„Ako želite otići iz Hrvatske prvo se školujte, učite strane jezike i tada otiđite te se vratite s nekim novim znanjima i iskustvima. Moj savjet je da nakon završetka školovanja razmislite o pokretanju vlastitog posla, što je vrlo naporno i odgovorno. Ili se potrudite predstaviti na tržištu rada s nečim što drugi nemaju – npr. naučite tri strana jezika.

Nećete biti puno mudriji nakon ovog predavanja, ali ako budete puno čitali i radili na sebi izbjeći ćete mnoge neprilike kroz život.“

Naši gosti bili su i studenti AIESEC-a s Ekonomskog fakulteta Osijek

Mirjana Glavaš

Svibanj 18 

 

ADSense_04