ADSense_02


VRATILI SMO ZABORAVLJENE IGRE U OŠ TIN UJEVIĆ OSIJEK – DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA


Petak, 25 Svibanj 2018

*Kako je bilo lijepo vidjeti pune sportske terene OŠ Tin Ujević Osijek.*Ponosni smo na svu djecu ove škole, ali i na sve one koji su došli pogledati najmlađe, one na kojima ostaje naša budućnost.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizirao je Dane otvorenih vrata udruga koji se ove godine održavaju od 24. do 26. svibnja 2018. A udruga “Biti bolji” iz Osijeka, u sklopu projekta „Biti Bolji-Be Better“, 24. svibnja (četvrtak) s početkom u 12.30 sati u OŠ “Tin Ujević” Osijek, održala je s djecom, posljednji od četiri susreta koje smo organizirali tijekom travnja i svibnja. 

Kako je bilo lijepo vidjeti pune sportske terene OŠ Tin Ujević Osijek, s učenicima petog razreda "oživjeli" smo stare igre: gumi- gumi, školica, lopovi i žandari, pokvareni telefon, dan- noć... Došli su i njihovi roditelji, ali i oko 120 učenika ostalih razreda škole. Sve je bilo puno akcije, smijeha, tražila se i voda, ali od igara se nije odustajalo. Hvala profesorici Tihani Kraml Kanaet koja vodila sve dosadašnje susrete, hvala svim učenicima, profesorima i roditeljima koji su nas došli gledati.

Željeli smo da se djeca igraju, nauče igre svojih roditelja, pokažu da se može igrati i na druge načine, a ne samo s novim tehnologijama. Ponosni smo na svu djecu ove škole, ali i na sve one koji su došli pogledati najmlađe, one na kojima ostaje naša budućnost. Bili smo ponosni na njih, osjećaj da smo se približili djeci bio je poseban.

Obećali smo i obećanje ćemo ispuniti. Cijeli razred koji se nama igrao dva mjeseca vodimo na nagradno putovanje u Slatinu. 6. lipnja (srijeda) organiziramo jednodnevni posjet pogonu za proizvodnju obuće u Slatini, gdje će vlasnik tvornice Zlatko Rabik pokazati djeci kako se odvija proizvodnja i koje su osnovne funkcije u radu jedne tvornice i postavke poduzetništva. A ravnateljica OŠ Tin Ujević,  Jasenka Vajdić, učenike će povesti u obilazak Slatine, gdje će upoznati povijest grada i sve ono što ga čini zanimljivim.

V. M.

Svibanj 2018.

ADSense_04