ADSense_02


NAGRADA ZA UČENIKE – POSJET TVORNICI OBUĆE, 06.06.2018. (SRIJEDA). BIT ĆE TO JEDNO LIJEPO NAGRADNO PUTOVANJE ZA MLADE


Četvrtak, 31 Svibanj 2018

PROJEKT "BITI BOLJI-BE BETTER“ - "VRATIMO ZABORAVLJENE IGRE“ 

Udruga „Biti – Bolji“ i časopis Poduzetnik, kao medijski pokrovitelj, već 5 godina provodi projekt za mlade „Biti Bolji-Be Better“, obišli smo 30 škola u Hrvatskoj, održali više od 95 aktivnosti, a poslušalo nas je oko 13000 mladih. Posebno smo ponosni na novu aktivnost pod nazivom „Vratimo zaboravljene igre“ u koju smo uključili učenike osnovne škole „Tin Ujević“ Osijek. Zašto ova aktivnost?

Obilazeći mlade i provodeći različite aktivnosti za djecu i mlade uočili smo da postoji potreba za dodatnim razvijanjem potreba, interesa i potencijala djece u osnovnim školama. Nekada su igrališta i ulice bile pune djece i odjekivale dječjim smijehom i veseljem, a danas se djeca često puta povlače po kućama , sjede za računalom , iskrivljuju kralješnicu i kvare vid igrajući igrice i provodeći svoje slobodno vrijeme u virtualnom svijetu. Željeli smo djecu naučiti igre koje su igrali kao djeca njihovi roditelji i pokazati im kako su nekad djeca živjela bez pametnih telefona i računala. Želimo potaknuti djecu da se više druže s drugom djecom ne dovodeći u pitanje znanja koje svaki mladi čovjek mora imati iz područja novih tehnologija.

Profesorica Tihana Karml Kanaet je predložila i osmislila pravila za različite igre: Gumi-gumi; Školica; Lopovi i žandari, Care, care gospodare; Preskakanje konopca; Klikeranje; Dan-noć; Oduzimanje telefona; Pokvareni telefon; Lanac probijanac; Kaladont;...  Pred početak ove aktivnosti učenike je posjetila Zrinka Vlašić, poduzetnica iz Osijeka koja im je ispričala kako je njihov obiteljski san postao danas uspješan posao.

Kroz ovu aktivnost u travnju i svibnju 2018. održali smo više igara za djecu, izvan nastave, a za koja je pravila napisala Tihana Kraml Kanaet, prof. Ukupno su održana 4 susreta, dva u travnju, dva u svibnju, s ukupno 8 igara za djevojčice i 8 igara za dječake.

Kao nagradu mladima koji su sudjelovali našem projektu „Biti Bolji-Be Better“, ali i u „Vratimo zaboravljene igre“  dana 06. lipnja 2018. (srijeda) organiziramo jednodnevnu posjetu za oko 45 učenika pogonu za proizvodnju obuće u Slatini gdje će vlasnik tvornice (Zlatko Rabik) pokazati djeci kako se odvija jedna proizvodnja i koje su osnovne funkcije u radu tvornice i postavke poduzetništva. 

Istovremeno će im u tvornici održati dva predavanja o poduzetništvu u trajanju od 45 minuta. Prilikom ove posjete obići ćemo grad Slatinu i upoznati se s njegovom povijesti te sa svime što ovaj grad čini grad poseban. Učenike će u obilazak grada voditi ravnateljica O. Š. Tin Ujević iz Osijeka. Polazak iz Osijeka je u 8,00 sati, predviđeni dolazak je oko 10,30 sati, a povratak u Osijek planiramo oko 15,30-16,00 sati.

Molimo Vas da podržite posjetu tvrtki Zlatna nit d.o.o. Slatina i pozdravite naše mlade. Želja nam je da saznamo što to učenici žele i u budućnosti realiziramo aktivnosti koje oni žele. Oni su naša budućnost – nikada to nećemo zaboraviti.

Kontakt osoba: Vladimir Mihajlović, 0917675999

 

ADSense_04