ADSense_02


22 GODINE GIMNAZIJE GAUDEAMUS


Subota, 02 Lipanj 2018

Proslava 22 godine gimnazije Gaudeamus održala se dana 26. svibnja 2018. u selu Tikveš. Uz vrhunski čobanac, grah, iš-fiš, dobro društvo i tamburaše okupili su se u Tikvešu brojni prijatelji i suradnici gimnazije Gaudeamus.  Osim sadašnjih, bivših i budućih učenika gimnazije, slavili su u Tikvešu i mališani iz Gaudeamusove GiGa igraonice koji su uspješno završili još jednu godinu učenja engleskog jezika, glazbenog i brbljaonice te informatike. Na pozornici u Tikvešu tako su neki mališani, među kojima su najmlađi oni od 3 godine, imali svoj prvi javni nastup, na veliki ponos roditelja, baki i djedova, a i voditeljica programa. 

Zanimljiv je podatak da je GiGa igraonica nastala na temelju promatranja gimnazijalaca i problema s kojima su oni dolazili u gimnaziju Gaudeamus. Detekcijom problema došlo se do dobi od 3 godine od koje se s djecom kroz igru mogu usvajati obrasci ponašanja korisni za buduće obrazovanje i uspjeh. Dva puta tjedno po 75 minuta u GiGa igraonici djeca se igraju sa svojim „teachericama“, a kroz igru i na zabavan način usvajaju važne kompetencije cjeloživotnog obrazovanja, socijaliziraju se, usvajaju radne navike, vještine efikasnog učenja i razvijaju svoju kreativnost kroz osmišljavanje novih igrica. Osim navedenog, u GiGa igraonici djecu uče pravilnoj uporabi tablet uređaja i preveniraju razvoj ovisnosti, a zapostavljeni nisu niti tjelesni i motorički aspekti koji se razvijaju kroz zanimljive gimnastičke koreografije i igre. Voditeljice igraonice naglašavaju kako je u radu s djecom najvažnije postavljanje jasnih pravila i, naravno, dosljednost u zajedničkim aktivnostima.

 

Vrijednost programa prepoznali su i roditelji, pa tako dr. Ines Bilić Ćurčić, majka 5-godišnjeg Mate, polaznika GiGa igraonice, o programu kaže sljedeće: „Jako smo zadovoljni, poglavito s engleskim jezikom. Dijete već zna formirati rečenice i zna vokabular, a k tome još razvija sjajne komunikacijske vještine i lijepo se zna družiti s drugom djecom što je, moram priznati, u početku bio problem. Sad, nakon dvije godine pohađanja programa jako smo zadovoljni sa svim aspektima razvoja djeteta.“

Kao i u GiGa igraonici, u gimnaziji Gaudeamus, u kojoj trenutno traju upisi, naglasak je na individualnom pristupu i ostvarenju potencijala svakog učenika, bez obzira na to koliki je taj potencijal. U cilju što kvalitetnijeg kreiranja nastavnih planova i programa, gimnazija Gaudeamus prepoznala je tri ključna cilja na kojima se treba temeljiti obrazovanje, a to su kontinuitet, organizacija i rana profesionalna orijentacija. Saša Šakić, osnivač i razvojni manager gimnazije Gaudeamus, ističe kako je za velike rezultate ove škole, od kojih su najistaknutiji najbolji rezultat na prvoj državnoj maturi te 0% nezaposlenih učenika, zaslužno prije svega puno odgovornosti i puno rada te individualni pristup svakom učeniku. Proslava 22 godine gimnazije bila je odličan povod za opuštanje, druženje i zabavu u prirodi, a Šakić se nada da će biti još puno takvih.

Svibanj 2018.

 

ADSense_04