ADSense_02


PRIJAVITE SE ZA PROJEKT NOVA PERSPEKTIVA ZA ŽENE U NERAZVIJENIM PODRUČJIMA - „ŽENSKA PERSPEKTIVA“


Utorak, 12 Lipanj 2018

*Poticanje daljnjeg razvoja poduzetničkih pothvata koji vode žene i to iz posebnih područja kao što su poljoprivredna proizvodnja,  agroturizmom, izrada rukotvorina i suvenira *Požeško-slavonska, Vukovarsko – srijemska, Bjelovarsko bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka i Virovitičko-podravska županija

Prijava za sudjelovanje u projektu:

U sklopu projekta Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima  - „Ženska perspektiva“  želja je potaknuti daljnji razvoj poduzetničkih pothvata koji vode žene i to iz posebnih područja kao što su poljoprivredna proizvodnja,  agroturizmom, izrada rukotvorina i suvenira.

Profil poduzetnica u projektu:

- poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom odnosi se na proizvodnju koja ima gotov proizvod za daljnju prodaju, bilo da se radi o proizvodnji sira, vina, ulja i ostalih proizvoda koji su već upakirani i mogu se prodavati kao gotov proizvod. 

- poduzetnice koje se bave agroturizmom jest bilo kakav oblik agroturizma od kušaonica (poljoprivrednih proizvoda) do iznajmljivača smještajnih kapaciteta (apartmana, kuća za odmor i kampova)

- poduzetnice koja se bave rukotvorinama izradom suvenira baziranih na tradiciji i s elementima narodnih nošnji i dodacima i/ili tradicionalnim proizvodima koji se koriste u domaćinstvu, a mogu imati funkciju suvenira.   

Želimo privući žene za sudjelovanje u projektu sa područjima sedam županija (Požeško-slavonska, Vukovarsko – srijemska, Bjelovarsko bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka i Virovitičko-podravska županija)  obuhvaćenih projektom, posvećene su domaćice, uzgajaju voće i povrće, pripremaju razne gotove biološki zdrave proizvode, čuvaju kulturnu baštinu izradom rukotvorina i suvenira, a njihovo tržište je vrlo malo i izrazito lokalno. Projektom želimo afirmirati njihov ekonomski prosperitet i njihovim proizvodima i uslugama podići dodanu vrijednost. Osobno osnaživanje žena i afirmacija njihova gotovo svakodnevnog posla, mijenja pogled na ono što mogu doprinijeti u razvoju svoje zajednice, regije i u konačnici cijele zemlje. Ovim projektom osvješćujemo sudionicama da vlastitim usavršavanjem i modernizacijom svojih ekonomskih aktivnosti, a javnosti to pokazujemo, da se projektom doista doprinosi obiteljskom i gospodarskom oporavku Slavonije i ostalih nerazvijenih područja Hrvatske. 

Pružamo:

- Studijsko putovanje u Istru i upoznavanje pozitivnih primjera ženskog poduzetništva i povezivanje poduzetnica

- Jednodnevne edukacijske radionice iz područja poduzetničkih i socijalnih vještina

- Mentorski rad 6 mjeseci stručnih konzultanta na razvoju poduzetničkog pothvata svake poduzetnice

- Promidžbeno prodajni kanal za poduzetnice

- Promidžba poduzetničkih pothvata poduzetnica

Očekujemo:

- Prijavu koju sačinjava motivacijsko pismo i životopis

- Aktivno sudjelovanje na svim aktivnostima (studijsko putovanje, edukacijske radionice i mentorstvo)

Prijava se predaje putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a izabrane poduzetnice ćemo pozvati za sudjelovanje u projektu i potpisivanje ugovora o suradnji. Broj poduzetnica je ograničen na 50 korisnica.

 

Lipanj 2018.

 

ADSense_04