ADSense_02


Na zračnu luku dr. Franjo Tuđman jutros je sletio William Bennett, OBE čarobnjak na flauti, živuća legenda i najpoznatiji engleski flautist svih vremena!


Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018

Odlikovan Redom Britanskog Carstva od Kraljice Elizabete II. za zasluge u glazbi, primio je brojne strukovne nagrade i priznanja: počasni je član Kraljevske akademije, laureat Nagrade za životno djelo Britanskog društva flautista, „Zlatne flaute“ udruženja Falaut, počasni predsjednik Guangzho-a u Kini, te godinama na čelu Britanske udruge flautista kao njen predsjednik (radi se o najstarijoj flautističkoj organizaciji u Europi).

Sir Bennett glavni je gost predavač ovogodišnje Hrvatske flautističke akademije koja upravo traje u Karlovcu, a održava se već petu godinu zaredom.

Zanimljivo, osim Sira Bennetta, i Trevora Wye-a, koji su obojica Englezi, baš se ove godine potrefilo i da po prvi put gostuju i dvije Ruskinje: Zoya Vyazovskaya i Alena Lugovkina iz Moskve, te profesorica Marina Novak sa Muzičke akademije u Zagrebu.

U kontekstu nogometne ludnice koja ovih dana hara našom zemljom, moglo bi se zaključiti da se u Karlovcu – koji je trenutno glavni grad svijeta za flautiste! – zapravo odvija mali „svjetski flautistički kup“.

S jednom iznimkom, Rusi (čitaj: Ruskinje) zapravo koncertiraju večeras (koncert u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu održava se večeras, s početkom u 20 sati), a Englezi – odnosno Sir William Bennett – svoj će koncert održati sutra, u utorak, 10. srpnja u 21 sat.

Tako, ukoliko ste prisiljeni propustiti nogomet uživo u Soči - navratite na flaute u Karlovac!

Organizatori Hrvatske flautističke akademije u Karlovcu su Petar Ćurić agencija, Udruga „SUIS“ i Gradsko kazalište „Zorin dom, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

Srpanj 2018.

 

ADSense_04