ADSense_02


KOJA JE VAŠA ULOGA U TIMU? DOBAR TIMSKI RAD ZAPOČINJE DOBRIM IZBOROM ČLANOVA TIMA.


Utorak, 07 Kolovoz 2018

*Svatko od nas u različitim timovima s različitim ljudima može preuzeti različitu timsku ulogu *Poznavanjem timskih uloga možete jačati svijest o sebi i time raditi na vlastitim snagama i mjestima za razvoj

Meredith Belbin, poznati psiholog, u svojoj je knjizi: „Management Teams: Why They Succeed or Fail“ još davne 1981. godine opisao postojanje 9 timskih uloga, a ta se podjela koristi i danas. Dobar timski rad započinje dobrim izborom članova tima. Timska uloga je tendencija ponašanja, sudjelovanja i povezivanja s drugima na određeni način. Svatko od nas u različitim timovima s različitim ljudima može preuzeti različitu timsku ulogu. Ipak, imamo „preferirane timske uloge“ – one u kojima se najčešće nađemo i koje nam prirodno odgovaraju, kao i „izvodljive timske uloge“ – one koje nam ne dolaze prirodno, ali ukoliko je potrebno, možemo se u njima snaći. Poznavanjem timskih uloga možete jačati svijest o sebi i time raditi na vlastitim snagama i mjestima za razvoj. Također, razumijevanje drugih pomoći će vam u stvaranju odnosa povjerenja i razumijevanja kao i u izgradnji produktivnijih odnosa. Poznavanje timskih uloga osigurava i voditeljima kao i organizacijama bolje razumijevanje motivacije i ponašanja vlastitih zaposlenika. Kako biste što bolje prepoznali koje ulogu/uloge preuzimate tijekom timskog rada, u nastavku vam donosimo opise i karakteristike svake timske uloge.

Timski radnik

Za timskog radnika može se slobodno reći kako je poput niti koja povezuje sve članove tima kroz poticanje timskog duha i izražavanje osjećaja za raspoloženja drugih. Vi ste onaj koji najbolje poznaje članove tima, te ste svjesni vrlina, ali i mana svojih suradnika. Rado ćete saslušati druge, a imate i želju za individualnim pristupom svakom kolegi. Upravo radi toga, dobro znate kako postupati sa svakim od članova tima. Entuzijastični ste, komunikativni i otvoreni. U želji za stvaranjem harmonije i izbjegavanjem konflikata, može vam faliti ambicioznosti, odnosno nedovoljno utjecaja te neodlučnosti. Svi koji se prepoznajete kao timski radnici - nije naodmet da ponekad iskažete svoje mišljenje ili više utječete na procese koji se unutar tima događaju.

Izvršitelj

Predviđanje kako će tim funkcionirati u praksi, vještina predviđanja problema s kojima bi se tim mogao suočiti, smisao za organiziranje i praktičnost, radišnost, discipliniranost, kreiranje pravila i procedura – samo su neke od karakteristika koje svaki izvršitelj iskazuje. Uspijevate u poslu zahvaljujući vlastitoj efikasnosti kao i disciplini koju imate tijekom izvršavanja poslova i zadataka. Možete biti jako fokusirani na dolazak do cilja i uspjeh, prateći pritom propisane i utemeljene procedure. Upravo radi toga, može vam ponekad faliti fleksibilnosti, popustljivosti ili maštovitosti, posebice ako drugi članovi tima predlažu neke radikalne ili nepraktične promjene. Prema novim idejama možete iskazivati određenu dozu nepovjerljivosti. Visoko ste lojalni organizaciji u kojoj radite. Čak i ako vam se zadatak koji dobijete pretjerano ne sviđa, vaša discipliniranost će vam omogućiti da ga ipak odradite. Savjet za sve izvršitelje: proširite svoje vidike i prihvatite ponekad i ideje van okvira.

Kreativac

Svaki tim treba člana koji je inovativan, razmišlja izvan okvira te je nepresušan izvor ideja. Uloga kreativca u timu je da preispituje ustaljene načine rješavanja zadataka te pruži sugestije i ideje za rješavanje kompleksnih problema. Vi ste za tim posebno važni u prvoj fazi nekog projekta ili u situaciji kada projekt „zapne“. Osoba ste s originalnim i „plodnim“ umom te raspolažete različitim originalnim načinima gledanja na stvari. Može vas zaokupiti izazov nečeg novog, a protokoli i „pravilno“ obavljanje posla predstavljaju za vas zamor i dosadu. U timu ćete kod drugih poticati entuzijazam, maštovitost i inovativnost. Probleme vam može stvarati nepraktičnost i individualnost koju ostali (manje kreativni) neće pratiti u jednakoj mjeri kao i vi. Ostalim članovima tima možete biti nejasni u prenošenju ideja, a mogu vas i doživljavati kao one koji „žive u svojem svijetu“. Kreativci – neka vaše ideje ne sputava smanjena kreativnost drugih članova tima.

Promatrač

Ako u timu zauzimate ulogu promatrača znači da možete objektivno i analitički procesirati velike količine informacija, te dobro procijeniti i evaluirati različita pitanja i prijedloge. Oprez i perceptivna izoštrenost vaše su glavne snage. Upravo radi toga, možete brzo uočiti greške koje su drugi predvidjeli ili propustili. Analitična ste i promišljena osoba koja probleme sagledava s različitih gledišta pritom važući prednosti i nedostatke različitih opcija. Radi želje da dobro promislite o svim stvarima i kritički ih sagledate, možete biti spori u donošenju odluka što može kočiti vaš tim. Također, možete biti prekritični i rigidni, te nemaštoviti (teško vam je razmišljati van zadanih okvira), no vaša je uloga neminovna za uspjeh cijelog tima. Za sve promatrače – potaknite svoju kreativnost i dopustite si ponekad smanjenu kritičnost.

Pokretač

Svaki tim ima i nekoga koga karakterizira jak smisao za hitrost i djelovanje, odnosno nekoga tko kod drugih članova može izazvati pokretanje. Možete biti nestrpljivi s kretanjem u realizaciju, te imati izrazitu želju da kontrolirate odluke i akcije. Karakterizira vas visoka motiviranost i uvijek idete na pobjedu. Lako možete naći način zaobilaženja prepreka na koje naiđete, koristeći asertivnost i direktivnost. Vi ste oni koji „mrzite“ pravila i propise jer vas motivira snažna želja za naprijed i nestrpljivost. Radi toga možete od drugih biti doživljeni kao nervozni, napeti ili nestrpljivi. No, upravo ste vi član tima koji potiče energiju i entuzijazam kod drugih. Savjet za pokretače u timu: praćenje pravila nekad je doista nužno, stoga stanite na loptu.

Finišer

Nakon što se zadatak obavi i privede kraju, svaki tim ima barem jednog člana koji želi sve još jednom provjeriti. Vi ste onaj koji stavlja „točku na i“ brinući oko detalja prije nego se zadatak preda ili posao obavi. Savjesni ste, radišni i odgovorni, no možete imati tendenciju da se zabrinjavate i oko najsitnijih detalja. Vaša glavna želja je da zadatak koji se preda bude ni manje ni više nego savršen. Velika sposobnost za izvođenje stvari do kraja u kombinaciji s povišenim perfekcionizmom, kako bi sve ispalo savršeno, može vas unervoziti pa možete biti previše pedantni ili se previše brinuti. No, jako ste točni, disciplinirani i brižljivi, i kad zadatak prođe kroz vaše ruke, drugi članovi znaju da će biti dobro provjeren. Osiguravate da tim izbjegne sitne pogreške i pravovremeno izvrši posao, no vaša nestrpljivost te zahtijevanje jednakih standarda od drugih mogu ugroziti harmoniju u timu. Vaš je perfekcionizam veoma ključan u timu, no pripazite da radi želje za time da sve ponovno pregledate ne izgubite dragocjeno vrijeme ili pak povjerenje kolega.

 

Koordinator

Vi kao koordinator imate dobar osjećaj za opće ciljeve, a najbolje vam leži kontroliranje i koordiniranje resursa. Demokratični ste i potičete sudjelovanje drugih članova tima. S lakoćom možete zadržati objektivnost. Ako je potrebno, trud i napore možete usmjeriti prema općem cilju. Karakterizira vas odlučnost, samopouzdanje, nepristranost, entuzijazam i mirnoća. Vaša je uloga da koordinirate ljude s različitim vještinama i osobnim karakteristikama, kako bi postigli cilj. S obzirom na to da obožavate koordiniranje drugih mogli biste iskazivati snižene ambicije, i imati veoma malo ili ništa utjecaja. Nadmetanja su za vas potpuno stran pojam. Drugi vas članovi tima mogu doživljavati kao manipulatora ili nekoga tko drugima samo delegira zadatke. Svim koordinatorima savjet – izborite se nekad za sebe i svoj stav. Budite asertivni.

Ne postoji „dobra“ ili „loša“ timska uloga

Svaka timska uloga ima karakterističan spektar ponašajnih karakteristika s potencijalnim snagama i dozvoljenim slabostima. Ne postoji „dobra“ ili „loša“ timska uloga, već je svaka uloga potrebna kako bi tim funkcionirao što bolje. Jednom kada prepoznate vlastitu ulogu i uloge svojih kolega, vaš će timski rad biti produktivniji i dovoditi će do postizanja postavljenih ciljeva. Zapamtite – „Najbolje stvari u poslu nisu produkt jednog čovjeka, već cijelog tima“ (Steve Jobs).

Specijalist

Sam naziv ove uloge govori puno o karakteristikama osobe koja u timu zauzima ulogu specijalista. Vi ste samostalni i predani poslu, te posjedujete vještine koje je teško pronaći. Karakterizira vas visoka želja i motivacija za učenjem novih stvari. Veoma ste ustrajni u svojem radu, te se usavršavate u području i vještinama koje su vam posebno važne. Obično vam radi prevelikog fokusa na svoju specijalnost može nedostajati interesa za druge ljude ili gledanje šire slike. S vremenom, vi postajete eksperti. Kod kolega možete izazivati osjećaj sigurnosti, s obzirom na to da se vama uvijek mogu obratiti za pomoć i vođenje. Savjet za sve specijaliste – potaknite kod sebe usmjerenost i na kolege u timu. 

Istraživač

Istraživač je unutar tima otvoren, radoznao i komunikativan. Ambasador ste tima u poslovima unutar i izvan granica samog tima. Posebno možete biti efikasni kada treba sumirati tuđe ideje i promovirati ih. Sposobnost ostvarivanja odnosa s drugima i istraživanja nečega novog vaše su glavne karakteristike. Radite na stvaranju ideja za rješenje problema, a pregovaranje vam ide sasvim prirodno. Zainteresirat ćete se za situacije koje vam predstavljaju izazove, ali će vaš entuzijazam splasnuti ako je napredak spor. Isto tako, možete imati problema sa zadržavanjem interesa i pažnje, s obzirom na to da vam svaka nova stvar može lako okupirati pažnju i predstavljati zanimaciju. Možete biti poput leptirića i letjeti sa cvijeta na cvijet istražujući, pa vam može faliti samodiscipline. No, iako možete biti nestrpljivi i mušičavi, vrline su vam domišljatost, ekstrovertiranost, društvenost i znatiželja. Istražiteljima poruka: „Disciplina je dobra.“

Nikolina Levak, mag.psych

Foto - izvor: Pixabay

Izvor: Časopis Poduzetnik, srpanj/kolovoz 2018.

 

ADSense_04