ADSense_02


JOCHEN DAUER, LEGENDA U SVIJETU AUTO SPORTA, DANAS JE POSJETIO EKONOMSKU ŠKOLU BRAĆA RADIĆ ĐAKOVO


Četvrtak, 13 Rujan 2018

*Još jedno zanimljivo predavanje za učenike Ekonomske škole Braća Radić Đakovo *Uvijek morate imati viziju za ono što želite i hoćete raditi, tek tada možete ići naprijed

Ekonomsku školu Braća Radić Đakovo danas je u sklopu projekta „Biti Bolji-Be Better“ posjetio Jochen Dauer, legenda u svijetu auto sporta, te održao učenicima predavanje o svom putu u svijetu automobilizma. Bivši vozač Formule 3 pred prepunom knjižnicom škole ispričao je kako je od dječaka kojega su samo zanimali automobili osvojio s modelom Porche Dauer 962 1994. godine na prestižnoj utrci Le Mans  prvo i treće mjesto. Dauer 962 je bio najbrži cestovni automobil maksimalne brzine 404,6 km/h sve do 2003. godine kada ga je prestigao Bugatti Veyron.

Počeo je kao mesar u obitelji jer je to za obitelj bilo važno, ono što je rekla mama bilo je zakon. A onda je promijenio svoj život, počeo je kao vozač „slaloma“, sudjelovao je u utrkama Formula 3 i na svim utrkama u Njemačkoj pobijedio. 1976. godine je krenuo na Europsko prvenstvo Formule 3. Nažalost, jedna prometna nesreća u kojoj je bio suvozač zaustavila ga je prema Formuli 1. 

Nastavio je raditi kao menadžer u kupoprodaji automobila, zatim s turističkim automobilima, onda se okrenuo prema sportskim automobilima i stvarao modele koji su bili traženi na svjetskom tržištu. Izradio je svoj auto na bazi Porschea, preselio utrke u Ameriku, kupio je brand Bugatti… ostvario sjajne rezultate. 

Bilo je tu i puno padova, ali bez obzira na njih i dalje je volio i danas voli svoj posao. „Važno je i u padovima ne ostati dužan i opet krenuti od nule. Biti uporan i nikada ne odustajati od onoga što voliš i želiš“ – bila je završna poruka učenicima koji su Jochena na kraju okružili, postavljali pitanja i tražili autograme.

V. M.

Rujan 2018.

 

ADSense_04