ADSense_02


EY PODUZETNIK GODINE 2018.: POČELE PRIJAVE ZA PETO HRVATSKO IZDANJE PROGRAMA EY PODUZETNIK GODINE


Četvrtak, 27 Rujan 2018

Hrvatsko izdanje EK Poduzetnika godine, prestižne globalne nagrade namijenjene najuspješnijim poduzetnicima, ovog je srijede krenulo pet puta. Prijave kandidata među kojima će biti izabrane za buduće EC Poduzetnik godine otvorene su do 9. studenog 2018., a organizatori pozivaju sve zainteresirane da svoje prijave ili prijedloge poduzetnika dostave putem web stranica tvrtke EY Hrvatska ( www.ey.com/hr/eoy ) ,

Mate Rimac, posljednja hrvatska EK Poduzetnik godine prilikom otvaranja prijave napomenuo je kako program predstavlja iznimnu priliku za izmjenu iskustava, upoznavanje poduzetnika koji dijele istu strast i posvećenost te kako je pošteno što će biti članom žirija uz neke od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Jedno od noviteta ovogodišnjeg programa upravo je da će Mate Rimac nakon prošlogodišnje pobjede u novom izdanju biti član žirija. Nezavisnim žirijem će ove godine predsjedati Emil Tedeschi, dok će uz Matu Rimca budućeg hrvatskog EK Poduzetnika godine Nenad Bakić i Saša Cvetojević i dosadašnji laureati Đuro Horvat, Marko Pipunić i Alan Sumina. 

"Program predstavljanja uspješnih poduzetničkih priča i iznimnih poduzetnika, koji u Hrvatskoj nedostaje, uvelike je promijenio percepciju poduzetništva u javnosti u proteklim godinama. U EC-u smo ponosni što smo svojim poduzetnicima pružili priliku i platformu pokazati i dokazati kako je poduzetništvo u Hrvatskoj u porastu, da se svakodnevno razvija i da objedinjuje sve pozitivne aspekte uspješnog poslovanja. Stvaranje pozitivnih klima i ozračje iznimno je važno kako bi drugi, osobito mladi, odvojili, svoje ideje provesti u djelo i razvijati svoje poslovanje u Hrvatskoj. Ove godine slavimo mali jubilar EC Poduzetnika godine, koji je kroz prošle izdanje predstavio ljude koji su dokazali da se željom, idejom i iznimnim naporom mogu uspjeti svugdje ", istaknuo je priliku najavama ovogodišnjeg izbora Berislav Horvat,

Hrvatski pobjednici - od programera mobilnih aplikacija, eko poduzetnika preko lidera prehrambene industrije do pionira razvoja visoke tehnologije

EY Poduzetnik godine jedinstveni je globalni program ovog tipa kojeg revizorsko-konzultantska kuća EY provodi više od 30 godina, a danas se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada se za sudjelovanje u programu prijavilo 36 poduzetnika, a titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio je dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Godinu kasnije, u konkurenciji od 32 poduzetnika najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjednikom je proglašen 2016. godine, dok je priznanje četvrtog izdanja hrvatskog EY Poduzetnika godine pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku tvrtke Rimac Automobili. 

Mate Rimac, Berislav Horvat i Michael Georg Muller

Tko će idući predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru?

Prilikom predstavljanja ovogodišnjeg programa Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria, generalnog sponzora programa EY Poduzetnik godine, posebno je istaknuo važnost ovog programa za promociju poduzetništva u Hrvatskoj, ali i hrvatskog poduzetništva u svijetu. „Program EY Poduzetnik godine pokazuje kako u Hrvatskoj imamo itekako uspješne poduzetnike i tvrtke koji svakodnevno koriste priliku da ostvaruju i potiču gospodarski rast. Upravo je privatna inicijativa poduzetnika „kičma“ dugotrajnog i stabilnog razvoja domaćeg gospodarstva.“ - istaknuo je Müller.

EC Poduzetnik godine jedinstven je svjetski program upravo po svojoj globalnoj završnici na kojem se za najboljeg svjetskog poduzetnika kandidiraju nacionalni pobjednici. Među njima u protekla četiri izdanja nalaze se i hrvatski EC Poduzetnici godine koji su uspješno predstavljali svoje poduzetničko iskustvo i znanje, ali i čitavu Hrvatsku. Govoreći o iskustvima globalnih završnica u Monte Carlu, Mate Rimac je istaknuo - "Iskustvo je neponovljivo i neopisivo. Upoznajete ljude koji zapošljavaju desetke tisuća ljudi, rade nevjerojatne stvari i na svakom koraku upoznajete ljude s kojima imate priliku sklopiti nove dogovore, partnerstva i poslove. " 

Tko će biti novi hrvatski pobjednik i predstavnik na svjetskom izboru, saznat ćemo u ožujku iduće godine na proglašenje pobjednika jubilarnog petog izdanja.

Rujan 2018.

ADSense_04