ADSense_02


U ILOKU JE 21. RUJNA 2018. USPJEŠNO ODRŽAN SREDNJOEUROPSKI PODUZETNIČKI FORUM - CEEF.


Subota, 29 Rujan 2018

 Forum se održao u Muzeju grada Iloka - dvorac Odescalchi, a forum su već drugu godinu za redom organizirale dvije udruge Ekonomskog fakulteta u Zagrebu: Međunarodni institut poduzetništva i Studentski poduzetnički inkubatora.

Cilj ovog poduzetničkog foruma je promicanje novih znanja i spoznaja potrebnih za razumijevanje poduzetničkih procesa u suvremenom, znanjem intenzivnom gospodarstvu sa ciljem poticanja cjeloživotnog učenja i razvoja poduzetničkih osobina i vještina potrebnih za poslovanje u turbulentnom poslovnom okruženju.

Forum je otvorio prof. dr.sc. Marko Kolaković, potpredsjednik Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu s prezentacijom Poduzetničko učenje na EFZG u okviru koje je govorio o disciplini Poduzetništvo, programu cjeloživotnog obrazovanja „Poduzetništvo u ekonomiji znanja”, projektu Studentski poduzetnički inkubator, promociji poduzetništva,o  radu Međunarodnog instituta poduzetništva, asocijaciji koja okuplja znanstvenike i stručnjake iz Hrvatske i svijeta koji se bave proučavanjem poduzetništva i novih poduzetničkih modela, inovacijama i konkurentnosti gospodarstva… 

Gospodarska diplomacija BiH bile je tema prezentacije prof. dr. sc. Gordana Radića, dekana Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilište Hercegovina. Prof. dr. sc. Slobodan Ivanović, s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, je kroz zanimljivu prezentaciju “Kako riješiti problem deficita djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu? Jedan od najvećih hrvatskih izazova“ predstavio turizam Hrvatske u 2017., deficitu radnika u turizmu, deficitu i raspoloživoj radnoj snazi u turističkom sektoru, promociji turističkih zanimanja,… Ovaj problem zahtijeva sveobuhvatno, sustavno i dugoročno rješenje. To je pitanje odgovornosti cijelog sustava.

Ostali panelisti foruma bili su: dr.sc. Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar koja je predstavila Centar poduzetničkih kompetencija; doc.dr.sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR Rijeka s prezentacijom: „Poduzetništvo od gnijezda do zvijezda – PAR u mreži poduzetničkih sveučilišta“; mr.sc. Kristijan Marić, mag.int.rel.et dipl., Hittner d.o.o. Bjelovar; govorio je o utjecaju poduzetničkih centara i razvojnih agencija na povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova; mr.sc. Darija Ivanković, v. pred., s Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara održala je prezentaciju „Poduzetničko obrazovanje-razvijanje poduzetničkih znanja i vještina kroz I-dare projekt“; a zaključnu riječ dao je prof.dr.sc. Boris Sisek, predsjednik Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Časopis Poduzetnik će u idućim brojevima objaviti intervjue s panelistima foruma i tako upoznati čitatelje sa stavovima i promišljanjima panelista. Na web stranici Foruma nalaze sve prezentacije koje su održane: http://www.cee-forum.com/ Ujedno Vas pozivamo na međunarodnu konferenciju BEE2019 koju će se održati slijedeće godine u Dubrovniku. Sve detalje možete vidjeti na: http://www.bee-conference.com/

V. M.

Rujan 2018.

 

ADSense_04