ADSense_02


ZA SUDJELOVANJE U SVJETSKOM TJEDNU SVEMIRA 2018. U REPUBLICI HRVATSKOJ


Subota, 29 Rujan 2018

World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta. WSWA u suradnji sa UN OOSA određuje temu koja će se obrađivati cijele godine. Za 2018. godinu je preporučena tema Svemir ujedinjuje svijet (koja se ne mora strogo slijediti ukoliko entuzijasti ili organizacije nisu u mogućnosti istu temu i odraditi), a odnosi se na zajedničke projekte svih zemalja svijeta ka zajedničkoj boljoj budućnosti kroz mnogobrojne svemirske tehnologije bez kojih bi današnji moderan život i društvo bili nezamislivi.

Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj. Kao mediji, imate veliki broj gledatelja/slušatelja/čitatelja, te Vam predlažemo priključivanju obilježavanja  i izvještavanja o lokalnim  aktivnostima na temu svemira u naznačenom terminu od 4. do 10. listopada. Time ćete dodatno motivirati građanstvo i popularizirati znanost, posebice svemir. Ovo je izrazito važno, kako i za Republiku Hrvatsku, tako i za cijeli svijet, koji taj tjedan na razne moguće načine obilježava UN-ov Svjetski tjedan svemira.

Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć, grafičku pripremu znaka WSW-a možete pronaći na dolje naznačenoj službenoj stranici, a ukoliko Vam je potreban određeni broj plakata, možemo Vam ih ustupiti. Također, pozivamo Vas da svoje aktivnosti registrirate na službenoj stranici www.worldspaceweek.org gdje možete pronaći i dodatne informacije vezano za organizaciju događaja. Također Vas molimo da nakon odrađene aktivnosti na službenoj stranici objavite i izvještaj sa provedene aktivnosti, ali da ga pošaljete i nama na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi izvještaj objavili i na našoj službenoj stranici na hrvatskom jeziku te na društvenim mrežama i poslali medijima.

Svjetski tjedan svemira proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine. Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira vodi Vijeće Ujedinjenih naroda za miroljubivo korištenje svemira i Ured Ujedinjenih naroda za izvanzemaljske poslove sa sjedištem u Beču. Više informacija možete pronaći i na našoj facebook grupi World Space Week Croatia i facebook stranici World Space Week Hrvatska gdje objavljujemo i sve natječaje i informacije vezane za svemir.

Slobodno se obratite na navedenu adresu e-pošte za bilo kakvu pomoć oko Vaše organizacije događanja u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira u Republici Hrvatskoj!

Rujan 2018.

ADSense_04