ADSense_02


KAKO USKLAĐUJEM PODUZETNIŠTVO I MAJČINSTVO?


Ponedjeljak, 01 Listopad 2018

Biti mama i poduzetnica može izgledati kao žongliranje sa šest loptica istovremeno u zraku
Možda ne izgledam kao Gal Gadot (izraelska glumica i model, op. prev.), ali svako jutro, često prije izlaska sunca, pažljivo oblačim „Wonder Woman“ kostim; novi dan počinje, preda mnom su ratovi koje treba voditi, bitke koje treba dobiti i ciljevi koje treba ispuniti. Za razliku od glumačke uloge Gal Godot - Diane, ne nosim štit - već Star Sports Backpack (naziv kompanije koja se bavi proizvodnjom sportskih ruksaka op. prev.).Provela sam posljednjih šest godina svog života žonglirajući kao žena, majka, inovatorica, poduzetnica i poslovna žena. Uz podršku svoje obitelji, osnovala sam Star Sports Backpack i uspjeli smo dobiti NCAA licencu, što nije lak podvig. To znači da možemo koristiti logotipe i službene boje sportskih timova koji su unutar NCAA što je od ogromne važnosti za naše sportski orijentirane ruksake. Znam koliko je teško žonglirati sa šest loptica u zraku. Ipak, otkrila sam neke savjete i trikove koji su mi pomogli na mome putu i koje bih voljela podijeliti.

Imajte dva planera - jedan digitalni i jedan u rukopisu - da biste bili uvijek organizirani
Ne mogu vam reći koliko me puta planer napisan rukom spasio. Bilo da se radilo o podsjetniku na sastanak s dobavljačem koji je bio pogrešno pohranjen na mom digitalnom kalendaru, ili dan kada sam imala sastanak za sastankom i nisam imala internet vezu, moj planer u rukopisu me spasio. Također imam tri Google kalendara - jedan za posao, jedan za obitelj i jedan koji kombinira ova dva. Na taj način, uvijek vidim, na prvi pogled, mogu li doći po svoje sinove u bilo kojem od tih dana, ili trebam iskoristiti podršku svojih prijatelja, susjeda i rođaka. U svom planeru ističem obiteljske događaje u jednoj boji i poslovne događaje u drugoj. Moje odgovornosti kao majke i poslovne žene su jasne, definirane i lakše savladive putem organiziranosti.

Stavite brigu o sebi kao prioritet
Samopomoć je danas nevjerojatno moderna, a voditi brigu o tome da vježbate i dovoljno spavate, pomaže vam da se bolje nosite sa stresom, povećate svoju energiju i da se usredotočite. Kao zaposlena mama, trebam malo resetirati mozak i ponovno napuniti baterije. Pokušavam posjetiti kiropraktičara svaka dva tjedna i obaviti više stvari u isto vrijeme.

Planirajte unaprijed male kućanske poslove
Nije neobično da istovremeno kuham hranu na štednjaku, drugu pečem u pećnici, da radi perilica posuđa, perilica za pranje rublja dok ja sjedim za kuhinjskim stolom s regenerativnom maskom u kosi, maskom na licu, radim na mobitelu i laptopu pomažući dvojici sinova sa zadaćom nakon škole. Na kraju večeri imamo hranu pripremljenu za cijeli tjedan, čistu odjeću, a ja ću biti spremna za snimanje.

Okružite se sa osobama različitih vještina
Za posao i osobni život važno je da se vaši timovi međusobno nadopunjuju. Za posao imam svestrane stručnjake što mi omogućava da upravljam, a ne da se bavim mikromenadžmentom i vjerujem kako će poslovi u tvrtki biti obavljeni na visokoj razini. U svom osobnom životu imam mrežu prijatelja i obitelji, gdje svi zajedno surađujemo kako bismo doveli djecu na utakmice, treninge, u školu i druge aktivnosti. Kao tim, uspjeli smo mnogo više postići zajednički, nego što bismo to mogli pojedinačno.
Živeći sa mnogim ulogama koje imam, otkrila sam da je slijeđenje ovih četiriju savjeta neophodno za moju sposobnost žongliranja. Na kraju dana skidam kostim i opet postajem jednostavno Josie - žena, supruga i majka, dokazujući da doista možete postići sve.
Pratite moje savjete dok putujete ka uspjehu jer moramo podržavati jedni druge. Uostalom, kao što kažemo u Star Sports Backpacku: „Čuvamo vam leđa!“

Josie Moncada, gostujuća autorica
VP of Sales and Key Accounts at Star Group Sports Inc.
Prijevod: J. P.
Izvor: https://www.entrepreneur.com/article/319604
Foto: Izvor, https://pixabay.com/en/

ADSense_04