ADSense_02


MBA CROATIA, FRAN MIKULIČIĆ, HEŠTEG: PODUZETNICKIMINDSET


Petak, 02 Studeni 2018

Udruga MBA Croatia nedavno je za svoje članove i goste u kongresnom centru Forum Zagreb organizirala predavanje na kojem je o svojim iskustvima promicanja poduzetničkog mindseta u Hrvatskoj govorio Fran Mikuličić. Predavač je nastojao podsjetiti sudionike zašto su se odlučili školovati na MBA studiju i okušati upravo u upravljačkom menadžmentu te kakva je u tome smislu njihova uloga u cjelokupnom društvu. U fokusu predavanja neprestano je isticao čovjeka i njegov mindset, koji je, prema Mikuličiću, „jedina i najvrednija imovina“ svakog od nas. Naime, kamo god išli, što god nekom značili, kako god se doživljavali i čime god se bavili, ljudi na kraju opet funkcioniraju prema svom jedinstvenom mindsetu, prema mozaiku satkanom od kamenčića skupljanih cijeloga života.

Primjerima iz svoje svakodnevne konzultantske i menadžerske prakse, predavač je nastojao publici približiti čitav niz različitih problemskih situacija u kojima se može naći pojedinac postavljen na bitnu upravljačku funkciju. Krenuvši kronološki, od novorođenčeta preko odrastanja i mladosti do čovjekove zrelije dobi i starosti, te koristeći se najboljim filozofskim poticajima, kao i preslikavajući stvarni životni kontekst u svima poznate filmske uspješnice poput Matrixa i Star Warrsa, Mikuličić je uspio zorno prikazati što poduzetnički koncept jest i što nije, kao i kakav bi sve mogao biti. Propuštajući stvari kroz sito „mogućeg-vjerojatnog-sigurnog“, doznajemo, među ostalim, da je „moguće kako mjera čovjeka nije ono što je stvorio za sebe, već ono što je dao drugima“; „vjerojatno je ono da ne možemo dati drugima što sami otprije ne posjedujemo“, a sigurno da „gdjegod se upravo nalazimo i kakogod se osjećamo, tu su nas upravo dovele naše misli i naš mindset“. Budući da nas je naš mindset doveo do točke u kojoj se sada nalazimo, ostaje vidjeti kamo će nas sve još odvesti u budućnosti, zaključio je predavač.

Inače, Fran Mikuličić profesionalno se specijalizirao za pomoć pri promjeni osobnog mindseta onima koji su zapeli u postojećim životnim i profesionalnim okolnostima. Točnije, završio je MBA studij na Sveučilištu Vanderbilt u SAD-u, postavši mentor menadžerskog profesionalnog i osobnog rasta i razvoja, stručnjak u područjima organizacijskoga dizajna, people managementa i ljudskoga kapitala. Više o predavaču možete doznati na www.mikulicic.com.

Ana Poklepović Škrmeta

Listopad 2018.

ADSense_04