ADSense_02


Wizz Air otvorio novi trening centar vrijedan 30 milijuna eura


Petak, 30 Studeni 2018

2 simulatora kompletnog leta, najsuvremeniji kabinski trenažer i trening do 300 članova posade dnevno


Wizz Air, avio-kompanija s najvećom stopom rasta u Europi i vodeći niskotarifni prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, danas je obilježio otvaranje novog, najsuvremenijeg Trening centra u Budimpešti koji se prostire na površini od 3.800 kvadratnih metara. Službena ceremonija otvaranja predstavlja važnu prekretnicu u povijesti ove avio-kompanije.
Nov Trening centar kompanije Wizz Air, koji je sagradio WING, vodeća mađarska firma za nekretnine, predstavlja jedan od najnaprednijih trening centara u Europi, opremljen s dva simulatora cijelog leta aviona tipa A320 CAE 7000XR. U okviru desetogodišneg ugovora, firma CAE pruža usluge vođenja trening centra za Wizz Air, uključujući rukovanje i održavanje trenažne opreme u novom objektu. Trening centar se također može pohvaliti najmodernijim Trenažerom za hitnu evakuaciju kabine koji je osigurala firma TFC, kao i Trenažer u slučaju požara najnovije generacije tipa V9000 Commander firme Flame Aviation. Ovo je integrirani centar gdje se svi piloti i kabinsko osoblje mogu obučavati.
Kapaciteta do 300 polaznika dnevno – iz svih dijelova Wizz Airove mreže – u najnovijem trening centru u regiji mogu održavati predavanja u učionici kao i vježbe simulacije leta i kabine. Početni i redovni treninzi na zemlji i rangiranje po tipu su također dio ponude obuke.
U okviru novog Trening centra se nalazi i Wizz Air pilotska akademija, otvorena u Budimpešti u rujnu, koja mladim i ambicioznim ljudima s malo ili nimalo letačkog iskustva nudi jedinstvenu priliku da steknu pilotsku dozvolu za komercijalne letove i mogućnost da rade kao piloti u Wizz Airu. Kao dio ovog programa, WIZZ će podržati sve polaznike koji su upisali ovaj program i koji ispunjavaju određene uvjete tako što će financirati dio njihove školarine kako bi im olakšao započinjanje pilotske karijere. Kvalitetne treninge po standardima Wizz Aira će provoditi pilotske škole s kojima se sklopi ugovor.


Otvaranje novog Wizz Air trening centra predstavlja investiciju vrijednu preko 30 milijuna eura, kao i investiciju u talente svjetske klase koji sada mogu ostvariti svoje snove i postanu piloti ili članovi kabinskog osoblja u ovom najmodernijem kompleksu koji se nalazi na odličnoj lokaciji u centralnoj Europi, točnije u Budimpešti.
Uz mogućnost dodavanja i trećeg simulatora, ova kompanija je na putu da ostvari rekordan rast i ispuni svoj cilj da postane avio-prijevoznik sa 300 aviona.
„Wizz Air se ponosi vrhunskom sigurnosnom kulturom i drago nam je što otvaramo ovaj potpuno novi, najsuvremeniji trening centar ovdje u Budimpešti, koji predstavlja prekretnicu u povijesti naše avio-kompanije. Ovaj novi objekt u kojemu se nalazi Wizz Air pilotska akademija i u kojemu se održavaju redovni treninzi za naše osoblje predstavlja uvod u novu eru u obuci i dokazuje da je Wizz Air spreman da postane avio-kompanija s tristo aviona i deset tisuća članova avio-posade koja prevozi sto milijuna putnika godišnje. Sretni smo što talenti svjetske klase iz cijele Wizzove mreže dolaze u Mađarsku i što obučavamo letačko osoblje budućnosti u ovom modernom i sveobuhvatnom trening centru”, izjavio je ovim povodom József Váradi, generalni direktor Wizz Aira.
Privilegija je danas biti ovdje i slaviti zvanično otvaranje Wizz Airovog novog najmodernijeg trening centra u Budimpešti. Već dugo surađujemo s Wizz Airom kao njihov partner u obuci i drago nam je što ćemo dodatno učvrstiti odnose pružanjem usluga vođenja trening centra i dva nova simulatora cijelog leta za avione tipa Airbus A320. Radujemo se daljem razvoju naših odnosa u narednih deset godina”, rekao je Marc Parent, predsjednik i generalni direktor firme CAE.


„Wing je vodeća firma u području nekretnina u Mađarskoj. Naš cilj kao dugoročnog, stabilnog partnera je da osiguramo rješenja svjetske klase za velike korporacije koje posluju u Mađarskoj. Wizz Air je jedna od tih kompanija, jedan od europskih tržišnih lidera koji je prisutan u Mađarskoj. Novi Wizz Air trening centar s najsuvremenijom tehnologijom je od strateške važnosti za mađarsku ekonomiju. Wing je izradio ovaj projekt na osnovu dugoročnog zakupa Wizz Airu. Objekt je u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma Franc List u Budimpešti i predstavlja najmoderniji trening centar u području zrakoplovstva u Mađarskoj i širom regije. Wing je posvećen stvaranju dugoročne arhitektonske, funkcionalne i ekonomske vrijednosti kroz razvoj i upravljanje našim nekretninama, što pokazuju i naši najnoviji projekti kao što su nova centrala Telekoma, novo sjedište Ericssona, nedavno otvoren hotel ibis Styles na aerodromu u Budimpešti i sada novi Wizz Airov trening centar”, izjavio je Noah Steinberg, predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor firme WING.
Studeni 2018.

ADSense_04