ADSense_02


Kako Božićnu večeru učiniti još intimnijom?


Utorak, 04 Prosinac 2018

Tork je brend tvrtke Essity, vodeće globalne tvrtke higijenskih proizvoda koja je u suradnji s kuharom i stilisticom hrane razvila inspirativno istraživanje o tome kako uskladiti boje s jelima koje poslužujete…


Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa. Kako bi voditeljima restorana otkrili jednostavne načine za poboljšanje iskustva gosta prilikom blagovanja, Tork i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren, sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.
„Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode? Odgovor nije više jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima“, kaže Linda Lundgren, profesionalna stilistica za hranu i kuharica.
Međusobna povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa. Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne sa jelima uz koja se poslužuju.
Kako bi se pomoglo vlasnicima restorana i obiteljima da posluže obrok koji bi doprinio boljem doživljaju gosta ili člana obitelji, te učinio Božićnu večeru intimnijom, Tork i profesionalna stilistica za hranu, te kuharica Linda Lundgren, sastavili su inspirativnu brošuru koja pokazuje kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.
Tork je također prezentirao četiri nove boje LinStyle® ubrusa vrhunske kvlaitete:
•    Akvamarin plava čini jela manje slanima, te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji.
•    Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
•    Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa sa jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.
•    Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt, te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.
„Svatko ima priliku osloboditi svoju kreativnost ne samo kada prezentira jelo na tanjuru, nego i prilikom postavljanja stola kako bi nadopunio svaki pojedinačni obrok“, kaže Anikó Rédey, marketing-menadžer za poticanje kupaca Torka. „Željeli smo inspirirati sve obitelji i voditelje restorana jednostavnim načinima da se kreirani tanjur zaista istakne jer je to najvažnije za cjelokupno iskustvo gosta.“


O liniji LinStyle
Torkova linija LinStyle savršeno se uklapa u restorane koji teže luksuznom izgledu i gdje je bitna kvaliteta ubrusa. Premium LinStyle ubrusi su znatno mekši i deblji od standardnih papirnatih ubrusa, s dodatnim upijanjem, te na taj način doprinose osjećaju vrhunskog blagovanja, te ima dodatnu vrijednost u kreiranju lojalnog gosta. Ubrusi LinStyle dolaze u širokom rasponu boja, uključujući četiri najnovija dodataka: akvamarin plava, koraljno crvena, oker žuta i antracit siva.

O Lindi Lundgren
Linda Lundgren je švedska stilistica za hranu i kuharica. Kombinirajući stručnost u okusu i stilu savjetuje klijente, uključujući prestižne švedske restorane Nook i Agrikultur, kao i brojne međunarodne tvrtke u prehrambenoj industriji. Gospođa Lundgren je redoviti suradnik gastronomskih i lifestyle časopisa te je napisala nekoliko knjiga o hrani.

O Torku
Tork brand nudi profesionalne higijenske proizvode i usluge kupcima, počevši od restorana i zdravstvenih ustanova do ureda, škola i industrije. Proizvodi uključuju držače, papirnate ručnike, toaletni papir, sapun, salvete, te širok spektar industrijskih i kuhinjskih papira za brisanje i čišćenje. Svojom stručnošću u higijeni, funkcionalnom dizajnu i održivosti, Tork je postao vodeći na tržištu. Tork je globalni brand SCA i predan partner kupcima u više od 80 zemalja. Da biste pratili najnovije Torkove novosti inovacije, posjetite: www.tork.hr.

Studeni 2018.

ADSense_04