ADSense_02


Vaillant proizvodi osvajaju Red Dot Design nagrade


Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019

- Nagrađeni dizalica topline aroTHERM i pročišćivač zraka purVAIR u kategoriji „Energija“ 

- Nagrađena multiMATIC aplikacija u kategoriji „Dizajn sučelja“ 

Tri Vaillant proizvoda osvojili su Red Dot Design nagrade u dvije kategorije 

Dizalica topline aroTHERM i pročišćivač zraka purVAIR osvojili su prestižnu nagradu Red Dot Design  za 2018. godinu u kategoriji „Energija". multiMATIC aplikacija nagrađena je u kategoriji „Dizajn sučelja".

Tri u jednom mahu

Kod svih proizvoda vidljivo je da se Vaillantov jezik dizajna dosljedno dalje razvija. U aplikaciji multiMATIC integrirane su operativne paradigme različitih operativnih sustava. Ikone podržavaju dojam vizualno. Horizontalna geometrija rebara aroTHERM-a razvija već postojeće elemente dizajna i značajno doprinosi konstrukcijskoj čvrstoći prednjeg dijela. Dizajn i funkcija savršeno se nadopunjuju. Prilikom projektiranja u središtu su bile potrebe korisnika.

To potvrđuje i zaključak žirija: „aroTHERM dizalica topline uvjerila nas je konceptom orijentiranim prema korisniku i velikom jednostavnošću uporabe. Funkcionalnost i suvremeni dizajnerski jezik idu ruku pod ruku. Jezik jasnih oblika pročišćivača zraka purVAIR zrači pouzdanošću i dugovječnošću. Njegov suzdržani dizajn može se jednostavno integrirati u različite stilove uređenja interijera."

Intuitivna upotraba kao ključ pametnog dizajna

„Svaki proizvod mora kombinirati visoki stupanj funkcionalnosti s visokom estetskom kvalitetom dizajna. Oboje je važno.” rekao je Martin Darbyshire, član žirija i osnivač Tangerine konzultantske tvrtke, o interakciji između dvije komponente koje igraju ključnu ulogu u ocjenjivanju. Što se tiče funkcionalnosti, svjedočimo novom trendu: dok rukovanje proizvodima postaje sve intuitivnije, tehnologija zauzima stražnje sjedalo i postaje sve nevidljivija.

Dr. Thomas Lockwood, također član žirija, vidi u porastu kvaliteti znak da tvrtke sve više definiraju dobar dizajn kao čimbenik uspješnog tržišnog nastupa te nadodaje: „Dizajn i inovacije su životna snaga naših poduzeća.“

Nagrada

Red Dot Design nagrada jedna je od najvažnijih nagrada za dizajn. Tvrtke i dizajneri iz 59 zemalja natjecali su se 2018. godine sa više od 6.300 inovacija u kategoriji „Dizajn proizvoda“ za nagradu Red Dot Design - više nego ikad prije. Nagrada Red Dot Design za čak tri Vaillant proizvoda potvrđuje izvanredan dizajn uz vrlo visoku kvalitetu proizvoda..

Siječanj 2019.

ADSense_04