ADSense_02


DEVETI GAVRANFEST U NJEMAČKOJ


Srijeda, 30 Siječanj 2019

Deveti GavranFest, medjunarodni kazališni festival na kome se izvode isključivo kazališni tekstovi hrvatskog književnika Mire Gavrana održat  će se 1., 2. i 3. veljače 2019. u Sensemble Theatreu u Augsburgu u Njemačkoj. Selektori i producenti festivala Anne Schuester i Sebastian Seidel pozvali su pet predstava iz Austrije, Hrvatske i Njemačke, te organizirali dva okrugla stola na kojima će o Gavranovom radu govoriti redatelji, glumci, teatrolozi i prevoditelji.

01.02.2019. "Lutka", Sensemble Theater, Augsburg, Njemačka    

02.02.2019. "Poncije Pilat", Teatar UND SO FORT, Munchen, Njemačka "Sladoled", Teatar GAVRAN, Zagreb, Hrvatska    

03.02.2019. "Pivo", Sensemble Theater, Augsburg, Njemačka "Zabranjeno smijanje", Theater Center Forum, Beč, Austrija  

GavranFest su 2003. godine pokrenuli Slovaci u gradu Trnavi u Kazalištu "Jana Palarika" gdje je imao četiri izdanja, potom se 2013. održao u Krakovu u Poljskoj u Teatru LUDOWY, a od 2016. godine se održava u Pragu u Češkoj.

Miro Gavran je do sada imao sedam premijera u njemačkim kazalištima, te su mu objavljene dvije knjige drama na njemačkom jeziku u izdanju University of Bamberg Press U Bambergu , a svojedobno su čak tri njegove drame bile uvrštene u hrestomatiju najboljih svjetskih drama u izdanju izdavačke kuće ANTON HEIRSEMANN iz Stuttgarta, a riječ je o dramama "Kreontova Antigona", "Ljubavi Georgea Washingtona" i "Noć bogova". Uz to mu je Seifert Verlag iz Beča objavio četiri romana na njemačkom jeziku: „“Zaboravljeni sin“, „Judita“, „Poncije Pilat“ i „Krstitelj“.

Održavanje ovog festivala u Njemačkoj, bit će bez sumnje poticaj njemačkim teatrima da u budućnosti još više pozornosti posvete tekstovima hrvatskog književnika.

Kratku video najavu možete pogledati na LINK-u.

Siječanj 2019.

ADSense_04