ADSense_02


EcoCortec® na sajmu FachPack predstavio novu tehnologija EcoOcean™!


Srijeda, 26 Rujan 2012

Uprava tvrtke EcoCortec® predstavila je na vodećem sajmu pakiranja u Europi- FachPack u Nurnbergu, novu i jedinstvenu u svijetu EcoOcean™ tehnologiju. Ova tehnologija odnosi se na bioplastiku temeljenu 77 % na obnovljivim izvorima koja je biorazgradiva u vodi. Cilj je njenom uporabom promijeniti korištenje fleksibilne ambalaže u Hrvatskoj i diljem svijeta te još važnije spriječiti zagaðenje okoliša koje je uporabom klasičnih folija prisutno već desetljećima.
eco-ocean.jpg
Brojni izazovi, kao što su ušteda energije, prostora i materijala su trenutno u najvećem fokusu industrije ambalaže. Zbog ogromnog zagaðenja kopnenih i priobalnih područja plastikom, svjetsko tržište više nego ikad teži za ekološkim inovacijama, kao što su biorazgradivi i aerobno razgradivi materijali.  

EcoCortec® je prva tvrtka u svijetu koja je odgovorila tim izazovima i zahtjevima tržišta, lansiranjem EcoOcean™ folija i vrećica. One su rezultat, ne samo najnovijeg razvoja u tehnologiji i proizvodnji bioplastičnih granulata, već i razvoja samog procesa prerade. Odlikuju se kombinacijom ekološke osviještenosti i efikasnosti koju do sada nije bilo moguće postići; a karakteriziraju ih komercijalna i vrtna razgradnja na niskoj temperaturi.

Ova tehnologija već je prepoznata od strane Europske agencije za konkurentnost i inovacije, koja provodi 1,1 milijuna eura vrijedan meðunarodni projekt Marine Clean u sklopu Programa za ekološke inovacije. Cilj projekta je očuvanje vodotoka, jezera i mora, sprečavanje onečišćenja, smanjivanje štetnih utjecaja na okoliš te promicanje održivih i inovativnih tehnologija. Hrvatski partneri u projektu su tvrtka EcoCortec d.o.o koja sudjeluje u proizvodnji biorazgradive ambalaže te Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Više o samom projektu možete naći na stranicama www.marineclean.eu

eco-cortec.jpgVlasnik EcoCorteca Boris Mikšić, sa suprugom Ines i direktoricom Ivanom Radić Boršić na EcoCortecovom štandu na Fachpacku
 
EcoOcean™ kao ekološki proizvod će pomoći u snažnijem razvoju tehnoloških i sigurnosnih mreža, kao potpora zakonodavnim i socijalnim okvirima koje štite morske puteve od zagaðenja otpadom, te služe u očuvanju obale. Ovo je  pokazatelj da Hrvatska ima veliki  potencijal postati zemlja inovacija i plasirati proizvode koji mogu konkurirati najsuvremenijim tehnologijama u svijetu!

ADSense_04