ADSense_02


Generacija X i generacija Z


Četvrtak, 25 Rujan 2014

U sklopu projekta BB, «Biti bolji-Be better» časopis Poduzetnik organizira posjetu i razgovor učenika Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci i Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Osijek s Dragom Munjizom, gostom poduzetnikom i menadžerom. Razgovor će se održati dana 07.03.2014. g. (petak) u Vinkovcima s početkom u 11,30 sati, a u Osijeku s početkom u 16,40 sati.
Gost učenika bit će poznati poduzetnik i menadžer Drago Munjiza (bivši predsjednik Uprave Atlantic grupe, Konzuma i Gastro grupe). Njegovo bogato poduzetničko i menadžersko iskustvo jamac je da će to biti zanimljiv i edukativan razgovor u trajanju od 90 minuta. Sigurni smo da će učenici mnogo toga naučiti i postaviti mu zanimljiva pitanja.

Tko je Drago Munjiza?
Dragan Munjiza roðen je prije 47 godina u zagrebačkom predgraðu Dubrava, na rubu Pavelićevog naselja, u kojem su djelovali Prljavci. Oženjen je više od 20 godina, i sa suprugom koja je po struci kirurginja ima dvoje djece, Jakova (16) i Emanuelu (11). Školovao se na EFZ-u, smjer marketing i usavršavao na Oxfordu, Parizu i Bledu.

«Dvije godine sam živio u Milanu, Italija. Profesionalno sam karijeru počeo u Atlantic grupi, gdje sam u 11 godina prošao pozicije od komercijaliste-prodavača, do podpredsjednika i člana NO tvrtke-kćeri. 5 godina sam bio predsjednik Uprave Konzuma i član NO jedne Agorkorove tvrtke, za što sam 2006. g. dobio nagradu od Hrvatskog udruženja menadžera - menadžer godine. 2007.g. sam počeo svoj projekt Jakov Viktor, prvo kao projekt, a 2008. g. sam osnovao istoimenu tvrtku, čiji je osnovni biznis pomaganje u razvoju malim i srednjim hrvatskim i regionalnim poduzetnicima. Klijenti su mi bili, izmeðu ostalih - Labud, Tim-kabel, Atlantic grupa, Adriatic.net, Večernji list i 24sata, VISA kartica, Biotechnicon, Betoven, Kufner grupa i mnoge druge hrvatske tvrtke. U zadnje vrijeme moje usluge koriste strane kompanije, austrijske, norveške i američke (Styria, TBWA, Verdispar). Pišem kolumne za Poslovni dnevnik, Rolling stone, The Men, Poslovni savjetnik i Lider.»
Naravno da sve ove aktivnosti ne bi mogli realizirati sami. Zato smo pozvali sve tvrtke, obrte, institucije, pojedince … da nas podrže kao sponzori ovog i svih ostalih susreta. U realizaciji razgovora Drage Munjiza posebno su nam pomogli sponzori:
- Kentbanka d.d. Zagreb

kent_bank_logo.jpg

 

 

 

 

- Air Tractor d.o.o. Osijek

air_tractor.jpg

 

 

 

 

Slijedeći gost učenika u Ðakovu bit će Krešimir Mišak, poznati voditelj TV emisije na «Rubu znanosti», dana 13.03.2014. g. (četvrtak). Podržite nas i za ovaj razgovor, javite nam se na mobitel: 091/600 80 52, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Budite uz nas, mi ćemo Vam znati to vratiti.

Redakcija časopisa Poduzetnik, rado Vas očekujemo.

ADSense_04