ADSense_02


BITI BOLJI – BE BETTER - Volontiram, cijenim, vrijedim


Ponedjeljak, 09 Ožujak 2015

BITI BOLJI – BE BETTER

U DVA DANA POSJETILI SMO 4 ŠKOLE

«Volontiram, cijenim, vrijedim!»

U Britaniji volontira 38% mladih, a u Hrvatskoj samo 6%!

Ponekad nismo ni svjesni koliko vremena dnevno potrošimo sjedeći pred TV ekranom, laptopom ili jednostavno boraveći u kafiću s društvom. Željeli smo potaknuti mlade neka se zapitaju mogu li svoje slobodno vrijeme provesti kvalitetnije, a da pri tome pomognemo onima kojima je to potrebno. Kako pomoći, što znači volontirati, kako potaknuti i unaprijediti humanitarni djelovanje među mladima, međusobno razumijevanje i poštovanje, što napraviti da svi budemo bolji, kako se družiti, a da to druženje ima svrhu i smisao, kako nekoga usrećiti, uljepšati mu dan ili mu barem na kratko pomoći u njegovoj životnoj agoniji,…?

Uz pomoć članova Saveza udruga LEO klubova Hrvatske, Leo Distrikt 126 u četvrtak, 05.03.2015. g., Nevena Jurić i Dinko Iličić iz Leo kluba Aurora Vinkovaca te Davor Sertić iz Leo kluba Legos Osijek posjetili su Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn Osijek, Ekonomsku i birotehničku školu Osijek i Drugu srednju školu Beli Manastir i pred ukupno oko 110 učenika održali predavanje o volontiranju. Cilj je bio potaknuti razvoj kreativnog razmišljanja i vještina te potaknuti mlade na razmišljanje o uključivanju u volontiranje. Objasnili su im zašto je volontiranje važno, posebno ako ste uspješni poduzetnik, kako se uključiti te potaknuti mlade na isto u svojoj zajednici!

Uz volontiranje su veće šanse za zaposlenje. Do znanja potrebnog za tržište rada može se doći upravo volontiranjem. Nevena je istakla kako im je motiv: "Svijet ne pokreće ljude, ljudi pokreću svijet!"

Sally Koch: "Rijetko nam se ukaže prilika za velika djela, ali svijet je pun prilika za učiniti mala."

 biti bolji vol 3 res

 

 

biti bolji vol 5 res

 

 

„Biti poduzetnik“

Zlatko Rabik iz Slatine, naš poduzetnik - brand, posjetio je u petak 06.03.2015. g. oko 40 učenike Srednje škole iz Donjeg Miholjca i ponovo pokazao koliko u sebi izazova nosi poduzetništvo.

Uvijek se sjeti svoja tri sna, jedan od njih je bio imati svoju tvornicu. Iako ju je izgubio nije poklekao, mogao je otići u inozemstvo i imati dobra primanja, ali se ipak odlučio ostati u Hrvatskoj. Učenicima je rekao: Nemojte dozvoliti da vam bilo tko u životu uništi vaše snove, njih je moguće ostvaiti ako ste uporni i ako se tom cilju do kraja posvetite. Posebno ako ste spremni stjecati nova znanja i vještine.

 

Vladimir Mihajlović, ožujak 2015.

ADSense_04