ADSense_02


Tri pripravka na bazi ljekovitog bilja


Ponedjeljak, 22 Ožujak 2010

*Predstavljamo vam propolisno biljne kapi za jačanje imuniteta, hladno cijeðeno ulje sjemenki grožða s ljekovitim biljem i propolisno biljne kapi za detoksikaciju organizma*

ideje_veljaca_10.jpgDanas vam predstavljamo Ivu Bačliju iz Zlatne Grede s tri pripravka koja je predstavio na dvije smotre inovatora.
Propolisno biljne kapi za jačanje imuniteta nastale su na činjenici da
postoje biljke i tvari koje uz antimikrobno i antiseptično djelovanje imaju dobar ...

učinak i protiv virusa. Dokazano je da kadulja, melisa i propolis djeluju i antivirusno.
Propolis je već odavno opisan kao prirodni antibiotik na koji se ne može postati rezistentan-imun, a čak i klasični antibiotici bolje djeluju na ljudski organizam u sinergiji s propolisom. Melisa je svoje jako antivirusno djelovanje dokazala na neugodnom virusu herpesa, a za kadulju se svakim danom dokazuje širok spektar antivirusnog djelovanja. Ruzmarin i majčina dušica su ljekovite biljke s jakim antimikrobnim i antiseptičnim djelovanjem što nadopunjuje ovu tinkturu.
Svaka ljekovita biljka iz ovih tinktura kao i samo sjemenje grožða proizvedeno je uz primjenu svih načela ekološkog uzgoja jer proizvoðač smatra da je nelogično uopće nazvati nešto ljekovitom biljkom, ako je uzgojena na nečistom tlu, tretiranom pesticidima.

ideje_veljaca_2010.jpg
Hladno cijeðeno ulje sjemenki grožða s ljekovitim biljem zapravo je uljni macerat, tj. uljna iscrpina ljekovitog bilja: gloga. preslice i imele kojem je osnova tzv.bazno ulje, baš ono ulje koje se dobiva hladnim tiještenjem sjemenki grožða. Važno je napomenuti da se ovdje radi o sjemenkama crnog grožða iz eko uzgoja, koje je za razliku od bijelog bogato reservatrolom, koji sprječava stvaranje ugrušaka i ovapnjenje krvnih žila, a ima ga nešto malo i u crnom vinu te se zato kaže da je ovo vino „dobro za srce.“ Ipak prava doza reservatrola dobiva se samo iz ulja, tj ekstrakta  sjemenki crnog grožða koje je samo po sebi jedan od najboljih antioksidanta u prirodi,-zapravo se može i reći da je talog crnog grožða nešto što spada u „najzdravije „ stvari na svijetu.

U svakom slučaju macerat ulja sjemenki grožða čuva vid, brzo i jako snižava trigliceride, snižava loš, a povisuje dobar kolesterol i izvrsno je kozmetičko ulje, za razliku od bademovog ne zatvara pore i pri tome izvrsno hrani i obnavlja kožu lica.
Propolisno biljne kapi za detoksikaciju organizma baziraju se na novim saznanjima o djelotvornosti dobro poznatih biljaka kao što su: neven, stolisnik, kopriva i sikavica. Sve one se već stotinama godina koriste u najboljim mješavinama ljekovitih  biljaka, a danas je poznato da kopriva žari zbog obilja mravlje kiseline koja čisti urinarni trakt i potiče oslobaðanje organizma od nagomilanih toksina.

 Uz sve to kopriva je i izvor željeza, te pomaže stvaranju novih crvenih krvnih zrnaca. Neven je zbog obilja biljnih boja karotena i ksantofila jedan od najboljih biljnih antioksidanata na našim prostorima a djeluje i protupalno. Stolisnik i sikavica zajedno ureðuju kolanje žuči i pomažu jetri da se svakodnevno regenerira i što bolje obavlja svoju funkciju čistača organizma.

V.M.,  veljača 2010.

Kontakt:
Ivo Bačlija, proizvoðač i preraðivač ljekovitog bilja i pčelar.
Zlatna Greda
Mobitel: 092/113 1522 
e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ADSense_04