ADSense_02


Ureðaj za pripremu hrane i slastica na pari


Četvrtak, 21 Travanj 2011

*Osnovna namjena ovoga proizvoda je zamijeniti postojeći postupak pripreme hrane na pari i time znatno olakšati dosadašnji nepraktičan postupak*

ideje_11_studeni_10.jpgUreðaj za pripremu hrane i slastica na pari predstavlja samostojeći mikser s dodanom posudom za proizvodnju pare. Ispod modificiranog postolja klasičnog samostojećeg miksera nalazi se posuda za vodu s grijačem. Zagrijavanjem vode nastaje para koja oplahuje posudu za miješanje samostojećeg miksera te se na taj način željena

namirnica termički obraðuje.
Osnovna namjena ovoga proizvoda je zamijeniti postojeći postupak pripreme hrane na pari i time znatno olakšati ideje_studeni_10.jpgdosadašnji nepraktičan postupak. Do sada se hrana na pari pripremala uz štednjak, pomoću zdjele sa sastojcima uronjenim u kipuću vodu, te ručnim miješanjem sastojaka od pola sata pa čak i do sat vremena. S obzirom da je ovakva metoda poprilično nepraktična, teška, oduzima dosta vremena i zahtjeva veliki trud ovakav samostojeći mikser za miješanje na pari predstavlja izvanredno rješenje koje će većini kućanstava i profesionalnih kuhinja donijeti velike uštede u vremenu, jednostavnost pripreme i veliko zadovoljstvo svima koji vole kuhati.
Osnovna karakteristika izuma je u tome što je naporno ručno miješanje sastojaka uz vruću posudu i paru zamijenjeno radom miksera. Dovoljno je samo uključiti prekidač i postupak miješanja na pari mikser će odraditi sam.
Poznato je da veliki broj recepata kolača zahtijeva miješanje žumanjaka na pari. Ovim mikserom sada je priprema takvih kolača, koji su obično i najukusniji, znatno jednostavnija. Umjesto mukotrpnog ručnog miješanja, domaćice mogu iskoristiti ušteðeno vrijeme za pripremu nekih drugih slastica.

Kontakt:
Ksenija Kralj
Mobitel: 091/21 222 21
e–mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na meðunarodnoj izložbi inovacija u Pittsburghu u USA koja se održavala u lipnju ove godine samostojeći mikser za pripremu hrane i slastica na pari osvojio je zlatnu medalju u kategoriji i dodatnu nagradu tvrtke sponzora izložbe. Na izložbi je bilo oko 1800 izlagača iz cijeloga svijeta, tako da osvojene nagrade potvrðuju kvalitetu proizvoda, inovativnost i mogućnost masovne upotrebe.

V.M.  studeni 2010.

ADSense_04