ADSense_02


Osnovan konzorcij Infosistem- Abba


Subota, 18 Veljača 2012

201202-infosistem.jpgINFOSISTEM d.d. iz Zagreba i ABBA d.o.o. iz Osijeka  u siječnju 2012. sklopili su ugovor o strateškom partnerstvu.

Ugovor su, nakon višemjesečnih pregovora, potpisali predsjednik Uprave INFOSISTEM d.d. Lora čurković i direktor ABBA d.o.o. Ivica Hasanec, a omogućit će novim partnerima snažan zajednički nastup na području Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
INFOSISTEM i ABBA oformili su tako konzorcij koji raspolaže s velikim brojem iskusnih poslovnih i tehničkih stručnjaka za razvoj, implementaciju i održavanje informacijskih sustava za bankarstvo i leasing, a koji će financijskim institucijama/korisnicima omogućiti najbolju moguću podršku.
Konzorcij INFOSISTEM-ABBA tako će od sada bankama i leasing društvima s područja Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nuditi inovativne, sofisticirane sustave i rješenja koja im omogućuju djelovanje poput modernih i brzih financijskih institucija te automatiziraju poslove i procese i tako izravno utječu na njihov poslovni rezultat.

INFOSISTEM d.d.
Infosistem d.d. je poduzeće s ogromnim iskustvom na području informatičke djelatnosti čiji počeci datiraju još iz 1959. godine. Znanjem i iskustvom svojih stručnjaka, Infosistem je postao prirodan izbor i stabilan oslonac mnogih velikih poslovnih sustava.
Lista korisnika pokazuje njihovu rasprostranjenost na teritoriju cijele Hrvatske, a pripadaju najrazličitijim područjima djelatnosti: od državnih institucija, preko najvećih javnih poduzeća, svih grana industrije, trgovine i financija (banke, osiguranja, ...) pa do manjih poduzeća različitih profila.


ABBA d.o.o.
Abba d.o.o. osnovana je u siječnju 2001. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području poslovnog softvera. Temeljna odluka o trenutnom proizvodnom usmjerenju donesena je 2002. godine kada se otvorio put u područje bankarskog softvera. Tada je postavljen jasan fokus na visoko tehnički i tehnološki zahtjevne projekte, kao i pružanja pune usluge u područjima programiranja i savjetovanja.
Zajednička strategija Konzorcija je udruživanje snažnih partnera s kompetencijama na različitim područjima, a u cilju ponuda najkvalitetnije moguće podrške za  financijske institucije. Pored ponude visokoautomatiziranih Core-banking  i Core-leasing sustava, cilj je u skoroj budućnosti zauzeti i vodeću poziciju u kreiranju novih proizvoda za financijske institucije. Snažan tim koji zajedno raspolaže s više od 100 vrhunskih stručnjaka omogućit će realizaciju svih ciljeva, a spoj iskustva, stabilnosti, inovativnosti i novih tehnologija korisnicima donijeti velike prednosti.

ABBA PROIZVODI U PONUDI KONZORCIJA
 NovoDoba® - višeslojni integrirani bankarski sustav aplikacija
ABBA LEASING – višeslojni integrirani leasing sustav aplikacija
 
Zanimljivo je da je PricewaterhouseCoopers Austria uvrstio Core Banking System NovoDoba® u svoj posljednji report  “IT waking up to FATCA – Vendor Screening” (veljača 2012.).  NovoDoba je  opisano u detaljnoj analizi 23 FACTA Vendora na području Austrije, Njemačke i Švicarske.
 
Takoðer, vodeći savjetnik za informacijske tehnologije za bankarski i financijski sektor na globalnoj razini INNTRON uvrstio je u kolovozu 2011. ABBA-u, sa sustavom NovoDoba®, meðu Top 50 distributera Core-banking sustava u svijetu.
 
STRATEŠKO PARTNERSTVO
•             odgovor na potrebe financijske industrije za IT rješenjima i uslugama,
•             ugovor o strateškom partnerstvu i zajedničkom nastupu u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini,
•             komplementarni dugoročni poslovni ciljevi koji se odnose na tržišnu poziciju i razvoj ključnih kompetencija svake od ugovornih strana,
•             iskusan tim poslovnih i tehničkih stručnjaka za razvoj, implementaciju i održavanje informacijskih sustava za bankarstvo i leasing
 
VRIJEDNOST ZA KLIJENTE
•             integralno rješenje koje omogućava visok stupanj automatizacije poslovnih procesa, pouzdano, modularno, fleksibilno, provjerljivo i sukladno regulatornim zahtjevima,
•             stalan razvoj s fokusom na analitički CRM i prediktivnu analitiku,
•             jamstvo implementacije na vrijeme, u budžetu i opsegu te jamstvo djelotvorne i transparentne podrške,
•             implementacija po principu „ključ u ruke”.

ADSense_04