ADSense_02


ZAVRŠEN LJETNI KAMP SAVEZA IZVIĐAČA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE


Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2016

Savez izviđača Osječko-baranjske županije završio je s aktivnostima Izviđačkog ljetnog kampa koji je bio organiziran u dvije desetodnevne smjene na otoku Prviću, kod Šibenika. Aktivnostima kampa bilo je obuhvaćeno ukupno 117 članova iz Udruge izviđača «Slavonski hrast» iz Osijeka i Odreda izviđača «Klasje» iz Đakova. Izviđači, od najmlađih – poletaraca, do najstarijih – brđana, imali su prilike na radionicama koje su organizirane tijekom boravka u kampu obnoviti ili steći brojna nova znanja i vještine. Osim kupanja u čistom i toplom moru dani su bili ispunjeni i brojnim sportsko-rekreativnim sadržajima i večernjim kulturno-zabavnim aktivnostima. Iako se čari logorske vatre ne daju ničim nadomjestiti, druženja uz «logorski fenjer» bila su zanimljiva i nikad dovoljno duga. Posebno su bili zanimljivi izleti na otoke šibenskog arhipelaga: Zlarin i Obonjan što je za mnoge bio i doživljaj prve vožnje brodom. Sudionici prve smjene proveli su u povratku i jedan dan u kampu u Baškim Oštarijama na Velebitu.
Tijekom trajanja kampa provedene su i aktivnosti projekta «Izviđačka škola za volontere» kojeg Savez provodi uz potporu Osječko-baranjske županije. Aktivnostima projekta bilo je obuhvaćeno ukupno dvanaest volontera koji su prošli edukaciju za rad s djecom osnovnoškolskog uzrasta i tako stekli potrebna znanja za nastavak angažiranja u svojim lokalnim sredinama. Sudjelujući ujedno u organizaciji i provedbi kampa, volonteri su ostvarili ukupno 1.120 volonterskih sati.
Pozitivna iskustva u organizaciji i provedbi Izviđačkog ljetnog kampa stvaraju pretpostavke za buduće organiziranje sličnih aktivnosti usmjerenih na osiguravanje aktivnog odmora i rekreacije djece i mladeži u organizaciji Saveza izviđača Osječko-baranjske županije.

Savez izviđača osječko-baranjske županije
Kolovoz 2016

ADSense_04