ADSense_02


PROMOCIJA SREBRNJAKA POD NAZIVOM „SPOMENIK HIMNI“ POVODOM PETE OBLJETNICE ULASKA HRVATSKE U EUROPSKU UNIJU


Srijeda, 16 Svibanj 2018

11. svibnja 2018. godine, u velikoj vijećnici u Kumrovcu, a potom i pored spomenika Lijepoj Našoj, u Zelenjaku, održana je nesvakidašnja promocija. Povodom pete obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju promoviran je srebrnjak posvećen tome spomeniku pod nazivom „SPOMENIK HIMNI“. 

Hrvatska himna ubraja se u malobrojne miroljubive himne jer veliča ljepote domovine, a ne poziva na borbu ili otpor kao himne-koračnice. Spomenik takvoj himni, jedinstven u svijetu, potaknuo je tvrtku Elementum Hrvatska d.o.o.  koja je izdala srebrnjak da osmisli nešto trajno, nešto što zbližava sve dobre ljude i čini ih ponosnima, gdje god se oni nalazili u Hrvatskoj ili u svijetu. 

Srebro je mnogo prije nego zlato predstavljalo univerzalnu valutu za razmjenu dobara. Tvrtka Elementum Hrvatska d.o.o. odlučila se za srebro jer ono utjelovljuje tisućljetnu postojanost kakvu želi i Lijepoj Našoj. Tvrtka je na hrvatskom tržištu prisutna dulje nego ijedna druga tvrtka koja se bavi trgovanjem investicijskim plemenitim kovinama. Svoj je ugled godinama gradila na tržištima Europe, a danas je među vodećim tvrtkama regije. 

 

Ova prva serija srebrnjaka SPOMENIK HIMNI izdana je u nakladi od 1000 komada. 

Srebrnjak je mase 15 grama, promjera 37 milimetara, čistoće 999/1000 i oznake godine 2013. kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Prednju stranu, avers, krase reljefna karta Republike Hrvatske, godina 2013, 28 zvjezdica te uz gornji rub natpis HRVATSKA, a uz donji rub natpis EUROPA. Stražnju stranu, revers, krase spomenik himni i njen prvi stih na sredini. Uz gornji rub se nalazi natpis SPOMENIK HIMNI 1935, a uz donji rub natpis HRVATSKA HIMNA 1835 iznad kojeg se nalaze oznake mase, kemijskog elementa i čistoće srebra. 

Prigodni govor na promociji održali su (navedeni redoslijedom nastupa):

- gospodin Dominik Crkvenčić, direktor tvrtke Elementum Hrvatska 

- gospodin Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec kao domaćin 

- prof. dr. Šime Ivanjko, počasni konzul Republike Hrvatske u Mariboru

- gospodin Milan Rezo, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja

- gospođa Marija Puh, saborska zastupnica

- gospodin Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije

- gospođa Dijana Hršak, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije… govor kod spomenika.

Ovu je promociju tvrtka Elementum Hrvatska d.o.o. ostvarila u suradnji s Općinom Kumrovec, TZ Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela. Promociju je pratila zagorska klapa BRV koja je nakon himne otpjevala i nekoliko tradicionalnih zagorskih skladbi. Promociju je osobno došlo podržati više desetaka uzvanika iz političkog, javnog i gospodarskog svijeta Hrvatske i Slovenije. 

www.elementum.hr 

www.srebrnjak.hr 

Svibanj 2018.

 

ADSense_04