ADSense_02


ANITA BIRO - BELIŠĆE


Subota, 11 Lipanj 2016

Nemojte se bojati promjena!

*Svaka žena ponekad voli unijeti malo promjene u svoj fizički izgled *Dobro šišanje je pola frizure

Shvatili ste da je vrijeme za promjene, ali što promijeniti!?

Otići u kupovinu odjeće samo je djelomična promjena, ali promjena boje kose, šišanje, pramenovi,... to je ipak nešto veća promjena.

Morate znati dobro odabrati

Što treba znati prije velike promjene? Morate dobro odabrati jer ta promjena će biti dio vas jedan određeni period. Ako ste se odlučili na promjenu boje kose, a ona vam se nakon promjene baš i ne sviđa, možete je ponovo obojiti. Ali što je sa šišanjem? Odlučili ste se na promjenu, ali nakon šišanja niste zadovoljni izgledom, dužinom, oblikom, stilom,..., ali tu baš nema puno pomoći. Vaš frizer će vam sigurno pomoći umanjiti nezadovoljstvo, ali kosa je ošišana. Bez obzira što ste vi izabrali takvo šišanje, taj oblik, ipak ste nezadovoljni. Dobro razmislite kako biste izgledali s određenom frizurom. Ako niste sigurni u odabir, posavjetujte se sa svojim frizerom. Najčešće žene kažu da nisu znale kako će izgledati nakon novog šišanja ili frizure. Ako niste spremni na velike promjene, krenite od manjih. Za početak se odlučite možda samo na promjenu frizure ili promjenu boje kose.

Odaberite frizuru prema obliku svog lica

Pokušat ću vam objasniti, iz mog osobnog iskustva, uz koji oblik lica najbolje stoji određena frizura. Oblik lica može biti ovalni, kvadratni, srcoliki ili okrugli. Za početak morate odrediti koji je vaš oblik lica kako biste lakše odlučili koji oblik frizure odabrati.

Ako Vam je oblik lica ovalan, najlakše je odabrati jer je to najpravilniji oblik lica i uz njega odgovaraju skoro sve frizure – duge, kratke, podignute,... Naglasila bih kako uz taj oblik lica treba izbjegavati frizure koje će prekriti lice.

Ako Vam je oblik lica okrugao, tada bi vaš najbolji odabir bila asimetrična frizura. U tom slučaju izbjegavajte frizure koje naglašavaju ovaj oblik lica.

Za srcoliki oblik lica najbolje rješenje je polukratka frizura (kovrče, uvijena kosa) ili kratka frizura (do visine brade).

Za kvadratni oblik lica bilo bi dobro izbjegavati šišanje na dužinu odmah ispod uha. Uz taj oblik lica odgovaraju stepenaste frizure koje slobodno padaju ili stepenaste šiške u stranu.

Na kraju svega, najvažnije je šišanjem prilagoditi novu frizuru svojem licu i svojim godinama. Odaberite frizuru koja će najbolje istaknuti vaše crte lica.

Nemojte se bojati promjena, one su ponekad potrebne, samo budite sigurni da je to ono što želite, a u dogovoru s vašim frizerom ostvarite to što želite. Osjećat ćete se sretnijom i biti puni samopouzdanja. Ukratko, bit ćete zadovoljnije same sa sobom.

Želim vam puno novih frizura, boja, pramenova, šišanja, ...!

Odredite vaš oblik lica

Određena frizura odgovara određenom obliku lica. Oblik lica može biti ovalni, kvadratni, srcoliki ili okrugli. Za početak morate odrediti koji je vaš oblik lica kako biste lakše odlučili koji oblik frizure odabrati. Najvažnije je šišanjem prilagoditi novu frizuru svojem licu i svojim godinama. Odaberite frizuru koja će najbolje istaknuti vaše crte lica.

Nemojte se bojati promjena, one su ponekad potrebne, samo budite sigurni da je to ono što želite, a u dogovoru s vašim frizerom ostvarite to što želite. Osjećat ćete se sretnijom i biti puni samopouzdanja. Ukratko, bit ćete zadovoljnije same sa sobom.

Anita Biro

Ožujak 2016.

 

ADSense_04