joombig video slider vertical

ADSense_02


PREDSTAVLJEN PROJEKT "ABECEDA PISMENOSTI" U EKONOMSKOJ I UPRAVNOJ ŠKOLI OSIJEK


Petak, 19 Siječanj 2018

Cilj projekta je povećati digitalnu, financijsku i medijsku pismenost učenika i nastavnika

Ekonomska i upravna škola Osijek 18. siječnja 2018. službeno je predstavila projekt “Abeceda pismenosti”, odobren od strane Europskog socijalnog fonda iz operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali". Vrijednost projekta iznosi 1.478.872,99 kn  i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije. 

Projekt sadržava aktivnosti izrade i provedbe kurikula iz područja digitalne, medijske, financijske i multikulturalne pismenosti u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek te Osnovnoj školi Vladimira Becića Osijek, a pomoći će dodatnoj edukaciji nastavnog kadra i učenika u području digitalne, financijske i medijske pismenosti.

Provedba projekta će započeti već ovoga mjeseca u suradnji s partnerima, Osnovnom školom Vladimir Becić i informatičkom tvrtkom Gauss d.o.o. Istaknuto je da će se prvo održati edukativne radionice za nastavni kadar, a potom fokus prelazi na učenike.

Lidija Žaper, ravnateljica Ekonomske i upravne škole Osijek istaknula je: "Nakon istraživanja koja su nam ukazala kako su naši učenici ispodprosječni u navedenim disciplinama, odnosno kako nisu dovoljno pismeni u područjima neophodnima za funkcionalan život u današnjem svijetu, odlučili smo krenuti u ovaj projekt koji će mnogima omogućiti nova iskustva, spoznaje i znanja od stručnjaka iz medija, kulture, financija i tehnologije. "

Sanda Duk,  profesorica i voditeljica projekta u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek: "Dodatna edukacija nastavnog kadra potrebna jer su učenici danas informatički pismeniji od nastavnika, pa je ovo prvi korak k potpunoj digitalizaciji obrazovanja, odnosno formiranju funkcionalnih e-škola."

Tatjana Kristek, ravnateljica OŠ Vladimira Becića koja ima skustva s brojnim EU projektima, objasnila je kako su upravo najmlađi digitalno najnapredniji jer odrastaju s tehnologijom, a preko ovog projekta i škola može preuzeti odgovornost u usmjeravanju svojih učenika.

Siječanj 2018.

 

ADSense_04