joombig video slider vertical

ADSense_02


PROJEKT BITI BOLJI-BE BETTER: ˝VRATIMO ZABORAVLJENE IGRE˝. PRIJAVITE SE DO 15. VELJAČE 2018.


Nedjelja, 21 Siječanj 2018

Nekada su igrališta i ulice bile pune djece i odjekivale dječjim smijehom i veseljem, a danas se djeca povlače po kućama , sjede za računalom , iskrivljuju kralješnicu i kvare vid igrajući igrice i provodeći vrijeme u virtualnom svijetu. 

Udruga „Biti Bolji“ Osijek želi djecu naučiti igre koje su igrali kao djeca njihovi roditelji  i pokazali im kako su nekad djeca živjela bez pametnih telefona i računala. 

U ovaj projekt želimo uključiti animatore odnosno volontere koji  su voljni djecu naučiti neku staru igru iz djetinjstva poput: 

- igranje gume , jeste li vidjeli da neke djevojčice/dječaci na igralištu igraju gume kao nekada,

 - igranje skrivača, 

- igranje graničara, 

- pantomime, 

- kruga istine, 

- igra država, grad ,selo, igra košare, pošto kumo lonac?, 

- školice, 

- skakanje u vreći  i drugi niz igara. 

Ukoliko se sjetite nekih igara iz djetinjstva a da bi željeli prenijeti to na današnju djecu javite nam se, kao volonter ili sudionici igara, na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko skupimo dovoljan broj prijava planiramo napraviti manifestaciju pod nazivom „Vratimo zaboravljene igre“  i time potaknuti djecu da se više druže sa drugom djecom nego sa svojim pametnim telefonima. 

Sve detalje oko ove manifestacije dogovorit ćemo nakon skupljenih prijava. 

Rok za prijave: 15. veljača 2018.

Siječanj 2018.

 

ADSense_04