joombig video slider vertical

ADSense_02


"ABECEDA INFORMIRANJA MLADIH”


Nedjelja, 21 Siječanj 2018

18. siječnja 2018. sudjelovali smo u prvoj "Infolovci" sa srednjoškolcima iz sedam osječkih škola, koji također učestvuju u provedbi projekta "ABECEDA informiranja mladih“.

Nositelj je PRONI Centar za socijalno podučavanje, kroz program ERASMUS+.

 Projekt ima za cilj podići razinu kvalitete života mladih na području grada Osijeka, kroz definiranje modela informiranja mladih.

Radionici su prisustvovali učenici Trgovačke i komercijalne škole:"Davor Milas" Osijek: Matej Tolić, Dario Slukan, Sara Lišnić i Ana Đurašić iz 2k1, te Luka Oliš i Ivan Bjelić iz 3k1 uz vodstvo ravnateljice škole Sandre Brajnović kao donositelja odluka i profesorice Tatjane Petrač.

Kroz neformalni način učenja saznali smo gdje i na koji način tražiti informacije; kako iz mnoštva ponuđenih informacija pronaći onu koju trebamo i kako je prilagoditi svojim potrebama i situaciji; od koga tražiti savjete o sitnim ili krupnijim problemima.

Posebno pohvaljujemo naše učenike koji su pokazali interes za sudjelovanje, za njihov doprinos i odgovornost na ovako važnoj temi. Nadamo se da su se pri tome i dobro zabavili te stekli nove socijalne kontakte koji su u našoj branši iznimno važni.

Kao što smo naveli sudionici projekta su se međusobno upoznali, naučili puno toga novoga, pravili plakate i na kraju ih prezentirali, dali svoje prijedloge za informiranje mladih i razmijenili kontakte.

Različite i kvalitetne informacije pomažu mladim ljudima donijeti određene odluke ili ih usmjeravaju aktivnom djelovanju. Takve informacije omogućavaju i potiču vlastite izbore u organiziranju osobnog življenja.

Upravo zbog toga navedeni učenici će obići razrede i informirati ih o provedbi i rezultatima projekta, te osnivanju info točke za učenike.

S obzirom da se radi o Erasmus+ projektu, svi sudionici imaju mogućnost dobiti Youthpass.

 :)  ;)#Icmosijek #ErasmusPlus #ABECEDAinformiranjamladih Eurodesk Hrvatska.

Siječanj 2018.

 

ADSense_04