joombig video slider vertical

ADSense_02


EUROPSKI KVIZ O NOVCU 2018. – PRVI PUT U HRVATSKOJ I EUROPI


Nedjelja, 11 Veljača 2018

„BITI BOLJI-BE BETTER“ - POZIVAMO ŠKOLE SVE ŠKOLE DA SE PRIJAVE ZA KVIZ, ČASOPIS PODUZETNIK ĆE SVE MEDIJSKI POPRATITI I POSEBNO NAGRADITI DVOJE UČENIKA IZ ŠKOLA KOJE SE PRIJAVE.

Hrvatska udruga banaka u suradnji s Institutom za financijsku pismenost Štedopis i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske ove godine uoči Europskog tjedna novca organizira „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina.

Natjecanje za učenike od 13 do 15 godina

Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme. Prema rasponu dobi, na natjecanje u Hrvatskoj mogu se prijaviti timovi učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola. 

Ti će se učenici u Europskom tjednu novca, po prvi puta, natjecati kao i učenici iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Ujedinjenog Kraljevstva. 

Nacionalno i europsko finale

Kviz će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Yuotube kanala na poznatoj Kahoot! platformi. Nacionalni kviz o novcu održat će se16. ožujka 2018. na kojem će se istovremeno natjecati svi prijavljeni razredi ili timovi učenika.

Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji u pratnji nastavnika/nastavnice - otputovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 8. svibnja 2018. U Bruxellesu će se natjecati 60-ak europskih nacionalnih finalista iz 30-ak zemalja. Troškove putovanja hrvatskih finalista snosit će Hrvatska udruga banaka. 

Pozivamo nastavnike i učenike koji žele sudjelovati u nacionalnom natjecanju da se obavezno prijave do 26. veljače 2018. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sudjelovanje u kvizu potpuno je besplatno.

Više informacija na: http://www.hub.hr/hr/europski-kviz-o-novcu-2018

Veljača 2018.

 

ADSense_04